Controversatul serial „The Idol”, al lui Sam Levinson și Abel Tesfayea - The Weeknd, a fost anulat după un sezon

Data actualizării: Data publicării:
The Weeknd și Lily Rose Depp imagine din serialul The Idol
Abel Tesfaye și Lily-Rose Depp în "The Idol" (2023) Sursa foto: Profimedia Images

„The Idol”, serialul HBO plin de controverse al lui Sam Levinson și Abel „The Weeknd” Tesfaye, a fost anulat după un sezon. Primul sezon s-a încheiat după cinci episoade, deși inițial erau planificate șase, notează Variety.

„‘The Idol’ a fost unul dintre cele mai provocatoare programe originale ale HBO și suntem mulțumiți de răspunsul puternic al publicului”, a transmis un purtător de cuvânt al companiei. „După multă gândire și considerație, HBO, precum și creatorii și producătorii au decis să nu avanseze cu un al doilea sezon. Le suntem recunoscători creatorilor, distribuției și echipei pentru munca lor incredibilă.”

Decizia de a anula serialul a fost luată recent, după lipsa de claritate atât pentru spectatori, cât și pentru membrii distribuției cu privire la potențialul serialului de a continua. Într-un interviu pentru Variety, vedeta Moses Sumney a spus că a semnat crezând că este o serie limitată, în timp ce vedeta Da’Vine Joy Randolph a spus pentru Variety că crede că „intenția tuturor era să aibă un al doilea sezon”. Când a apărut zvonul că serialul a fost anulat, HBO a postat pe X, pe atunci cunoscut sub numele de Twitter, că nu a fost luată nici o decizie în acest sens.

Creat de Levinson și artistul cunoscut anterior ca The Weeknd, cu Abel Tesfayea jucând alături de Lily-Rose Depp, „The Idol” a început să facă valuri cu mult înainte de debut.
În aprilie 2022, a apărut știrea că Amy Seimetz a părăsit rolul de regizor și că va fi înlocuită de Levinson, deoarece serialul a suferit modificări de imagine și editare semnificative. Apoi, un articol Rolling Stone din martie 2023 a dat detalii despre acuzațiile grave legate de o echipă toxică, la care Weeknd a răspuns postând una din scenele șterse din serie, în care personajul său a descris publicația Rolling Stone ca „irelevantă”.
La Festivalul de Film de la Cannes, Levinson a spus că articolul l-a făcut să realizeze că spectacolul va fi „cel mai mare spectacol al verii”.

În general, „The Idol” a fost prost primit, cu un rating de aprobare de 19% pe Rotten Tomatoes. Recenzia Variety a descris serialul „ca o fantezie masculină sordidă”.

Evaluările, în general, au fost medii. A înregistrat o premieră cu 913.000 de spectatori, cu 17% mai puțini decât lansarea în 2019 a serialului „Euphoria”, o altă creație HBO a lui Sam Levinson, care a vizat un public tânăr, cu mai puține celebrități în distribuție la momentul lansării. Cu toate acestea, acest număr a crescut la 3,6 milioane de telespectatori după prima săptămână completă de disponibilitate a episodului, iar acum se ridică la 7 milioane. Episodul 2 a scăzut la 800.000 de spectatori la premieră.

Pe parcursul restului serialului, HBO a refuzat să mai dezvăluie date privind spectatorii.

Alături de Levinson și The Weeknd, Reza Fahim a fost co-creatorul filmului „The Idol”. Toți cei trei sunt producători executivi împreună cu Kevin Turen, Ashley Levinson, Joe Epstein, Sara E. White și Aaron L. Gilbert de la Bron și studioul A24.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri