Jimmy Kimmel va prezenta gala Oscar 2024

Data actualizării: Data publicării:
jimmy kimmel pe scena Oscar
Jimmy Kimmel (foto) a fost gazda galelor Oscar din 2023, 2018 și 2017. Sursa foto: Profimedia Images

Jimmy Kimmel a fost ales pentru a patra oară să prezinte gala Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice. Comediantul va fi gazda celei de-a 96-a ediţii a galei premiilor Oscar de anul viitor, a anunţat miercuri Academia, potrivit Reuters și Variety.

„Mereu am visat că voi prezenta Oscarurile exact de patru ori”, a spus Kimmel într-un comunicat publicat de Academie.

„Suntem încântați de revenirea lui Jimmy în calitate de gazdă și a lui Molly [McNearney] ca producător executiv la premiile Oscar”, a declarat președintele CEO al Academiei, Bill Kramer. „Ei împărtășesc dragostea noastră pentru filme și angajamentul nostru de a produce un spectacol dinamic și distractiv pentru publicul nostru din întreaga lume. Suntem profund recunoscători lui Jimmy, Molly și echipelor lor pentru creativitatea și parteneriatul lor incredibil și pentru că au plecat din nou în această călătorie cu noi.”, notează Variety.

Cea de-a 96-a ediţie a premiilor Oscar va fi difuzată de postul de televiziune ABC, aflat în proprietatea Walt Disney, precum şi de alte canale de televiziune din lume, pe 10 martie 2024.

„După revenirea sa triumfală pe scena Oscarurilor anul trecut, suntem onorați să îl avem pe Jimmy înapoi pentru a ne ghida printr-una dintre cele mai iubite sărbători din divertisment”, a declarat și Craig Erwich, președintele ABC Entertainment, Hulu și Disney Branded Television Streaming Originals. „Este un membru atât de valoros al familiei noastre Disney și nu am putea fi mai recunoscători pentru el și întreaga sa echipă.”

Oscars Telecast
sursa foto: Profimedia Images

Filmele de anul acesta oferă o comoară de titluri populare, în special „Barbie” de la Warner Bros și „Oppenheimer” de la Universal Pictures. Cele două filme au fost vedetele nebuniei de vară „Barbenheimer”, care a preluat cinematografele și cultura pop. Ambele pelicule sunt de așteptat să fie favorite în cursa pentru cel mai bun film, alături de ecranizări apreciate precum „American Fiction”, „Killers of the Flower Moon”, „Maestro” și „Poor Things”.

Sărbătoarea de anul acesta a realizărilor cinematografice va fi produsă executiv de Raj Kapoor, Katy Mullan și Hamish Hamilton. Kapoor va servi și ca showrunner. Alți membri ai echipei îi includ pe directorul de creație Kenny Gravillis, designerii de producție Misty Buckley și Alana Billingsley, producătorul executiv al spectacolului de covor roșu David Chamberlin și consultanții de creație pentru covorul roșu Lisa Love și Raúl Àvila.

Kimmel a fost gazda celei de-a 95-a ediţii a galei Oscar, desfăşurată în martie 2023, o ceremonie menită să celebreze reîntoarcerea spectatorilor în sălile de cinema după pandemia de COVID-19, show care i-a adus o nominalizare la Primetime Emmy Awards.

James Christian „Jimmy” Kimmel este un comediant, actor și prezentator de televiziune american. Este gazda și creatorul talk-showului „Jimmy Kimmel Live!”, difuzat pe ABC. Kimmel a mai prezentat gala premiilor Oscar în anii 2023, 2018 și 2017.

Cea de-a 96-a ediție a premiilor Oscar va avea loc la Dolby Theatre, duminică, 10 martie 2024.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri