Ruby Franke, care dădea sfaturi pentru părinți pe YouTube, a primit până la 60 de ani de închisoare pentru că își abuza propriii copii

Data publicării:
Ruby Franke
Ruby Franke și soțul ei și-au lansat canalul de YouTube despre familia lor, „8 Passengers”, la începutul anului 2015. Colaj foto/ surse foto facebook

Ruby Franke, influencerița din Utah ale cărei sfaturi aspre pentru părinți i-au adus o mulțime de urmăritori pe YouTube, a primit până la 60 de ani de închisoare, marți, în patru sentințe cu pedepse de la un an la 15 ani de închisoare. Și fosta ei parteneră de afaceri a fost condamnată la închisoare, transmite BBC.

Ruby Franke, în vârstă de 42 de ani, a pledat anterior vinovată la acuzațiile de înfometare și abuz asupra propriilor copii.

Ea s-a prezentat marți în instanță împreună cu fosta ei parteneră de afaceri, Jodi Hildebrandt, în vârstă de 54 de ani, care a primit o condamnare identică.

Judecătorul le-a condamnat pe amândouă să execute în inchisoare patru termene de la unu la 15 ani fiecare. Cât timp vor sta închise, în cele din urmă, va fi stabilit de Consiliul de grațiere și eliberare condiționată din Utah.

De ce au fost arestate Ruby Franke și Jodi Hildebrandt

Cele două femei au fost arestate în august 2023, după ce fiul subnutrit al lui Franke, în vârstă de 12 ani, a coborât pe o fereastră a casei lui Hildebrandt din Ivins, Utah. Poliția a spus că adolescentul a fugit apoi la casa unui vecin și a cerut mâncare și apă. El avea răni de care arătau că a fost legat cu o frânghie, potrivit dosarelor poliției.

Franke a strâns peste două milioane de abonați la canalul ei de YouTube „8 Passengers”, care era plin de sfaturi stricte pentru părinți.

Ea susținea stoparea hranei ca pe o măsură disciplinară și propovăduia „anularea” Crăciunului. Într-un videoclip, unul dintre fiii ei a descris dormitul pe un sac de fasole luni de zile la rând ca pe o pedeapsă obișnuită.

Dar, departe de camerele de luat vederi, copiii lui Franke au fost supuși unor abuzuri și mai dure. Mama lor îi lega, bătea și lovea cu piciorul, nu îi hrănea și îi forța să stea în soare vara fără protecție solară, ceea ce a dus la arsuri solare grave, potrivit dosarelor poliției.

Cine este Ruby Franke?

Franke și soțul ei și-au lansat canalul de YouTube despre familia lor, „8 Passengers”, la începutul anului 2015. Canalul a prezentat întâmplări din viața părinților și a celor șase copii și avea aproape 2,3 milioane de abonați.

„8 Passengers” s-a axat pe sfaturi depsre educarea și disciplinarea copiilor, pe măsură ce copiii familiei creșteau. Părinții, membri ai Bisericii Mormone, nu-și duceau copiii la școală, optând pentru o formă de școală la domiciliu.

Mulți vecini și followeri au chemat în mod repetat poliția și protecția copilului la casa familiei din Utah, însă vizitele lor nu au avut mult timp niciun rezultat.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri