YouTuberul care s-a prăbușit intenționat cu avionul, pentru faimă online, a fost condamnat la închisoare

Data actualizării: Data publicării:
youtuber
Trevor Jacob s-a prăbușit intenționat cu avionul, pentru a-şi filma evadarea cu paraşuta înainte de prăbuşirea aeronavei Foto: captură YouTube

Un youtuber american care a înscenat în mod deliberat prăbuşirea avionului în care se afla pentru a-şi filma evadarea cu paraşuta înainte de prăbuşirea aeronavei, generând vizualizări online prin intermediul acestui videoclip senzaţional, a fost condamnat luni la şase luni de închisoare.

Vizionat de câteva milioane de ori, acest videoclip din noiembrie 2021 îl prezintă pe Trevor Jacob, un atlet pasionat de sporturi extreme, aruncându-se din avionul său deasupra Californiei, cu selfie stick-ul în mână, după o aparentă problemă tehnică.

Incidentul spectaculos a fost filmat din mai multe unghiuri cu ajutorul camerelor ataşate pe aparat.

În realitate însă, accidentul a fost orchestrat de la A la Z de acest pilot experimentat pentru a promova o companie cu care semnase un contract de sponsorizare, a explicat într-un comunicat Departamentul de Justiţie al Statelor Unite.

În videoclipul său, paraşutistul - care a reprezentat Statele Unite la competiţiile de snowboarding de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci din 2014 - a prezentat un portofel produs de sponsorul său.

Trevor Jacob "a comis cel mai probabil acest delict cu scopul de a genera o acoperire mediatică şi pe reţelele sociale în vederea obţinerii de câştiguri financiare", au denunţat procurorii responsabili de caz. "Acest tip de comportament 'îndrăzneţ' nu poate fi tolerat", au adăugat ei.

Atletul, în vârstă de 30 de ani, a fost condamnat pentru obstrucţionarea unei anchete federale. El risca o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare.

După accident, acesta a declarat autorităţilor că nu ştie unde s-a prăbuşit avionul.

Ancheta a scos la iveală însă că el însuşi a recuperat epava împreună cu un prieten folosind un elicopter, înainte de a tăia avionul în bucăţi mici pe care le-a aruncat în pubele.

De asemenea, el a recunoscut că a minţit oferind anchetatorilor un raport fals, care indica faptul că avionul se confruntase cu o problemă tehnică.

Youtuberul "a dat dovadă de o lipsă excepţională de judecată în comiterea acestei infracţiuni", au adăugat procurorii.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri