Foto O gorilă dintr-o specie amenințată cu dispariția a născut primul ei pui la grădina zoologică din Praga

Data actualizării: Data publicării:
gorila duni a născut la zoo praga
Puiul se simte bine şi a început să fie alăptat la scurt timp după naştere. Sursa foto: facebook.com/zoopraha

Duni, o gorilă vestică de câmpie, specie amenințată cu dispariția, în vârstă de 10 ani de la grădina zoologică din Praga, a adus pe lume primul ei pui. Puiul se simte bine și va putea fi vizitat în curând, a anunţat grădina zoologică miercuri, potrivit DPA, preluată de Agerpres.

Duni a fătat puţin după ora 21:00 (20:00 GMT) marţi seară, a precizat grădina zoologică.

„Naşterea a decurs rapid şi, deşi Duni este la prima fătare, s-a descurcat foarte bine, fără nici cea mai mică dificultate”, a spus directorul grădinii zoologice Miroslav Bobek.

Puiul se simte bine şi a început să fie alăptat la scurt timp după naştere.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Vizitatorii vor putea vedea puiul de gorilă în următoarele câteva zile, dar nu vor avea voie să facă fotografii pentru a nu perturba gorilele.

Nu se cunoaşte încă sexul nou-născutului. Tatăl puiului este Kisumu, o gorilă în vârstă de 26 de ani, care a ajuns la grădina zoologică din Praga de la Schmiding Zoo din Australia în septembrie 2022. Kisumu se pare că este de asemenea tatăl puiului ce urmează să fie adus pe lume de gorila Kijivu.

Gorilele vestice de câmpie sunt o specie ameninţată cu dispariţia potrivit Listei Roşii a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN). Numărul exemplarelor din sălbăticie este în declin.

În libertate, această specie de gorile trăieşte în pădurile tropicale şi mlaştinile din Africa Centrală.

Grădina zoologică din Praga este una dintre cele mai vizitate atracţii turistice din Republica Cehă.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri