Un câine a provocat un incendiu după ce a pornit cuptorul cu microunde

Data actualizării: Data publicării:
Husky breed dog. Looking out the window .
Foto: arhivă GettyImages

Un câine husky a reușit să provoace un mic incendiu într-o casă din Marea Britanie, după ce a pornit cuptorul cu microunde, relatează BBC citând oficiali ai pompierilor.

Câinele a fost lăsat singur acasă, în orașul Stanford-le-Hope, de către proprietarul lui. Patrupedul a reușit să apese pe butonul de pornire al cuptorului cu microunde, care se afla pe un raft din bucătărie.

În aparatul electrocasnic erau lăsate câteva chifle, care au început să ardă și astfel a izbucnit un mic incendiu, dar care a umplut casa de fum.

Proprietarul nu se afla acasă în acel moment și a fost alertat prin intermediul unei aplicații de le telefonul mobil. Prin intermediul acesteia, pompierii au putut să vadă imagini din locuință.

Geoff Wheal, unul dintre pompieri, a declarat că a fost vorba despre „un incident ciudat”, găsind bucătăria plină de fum și s-au asigurat că flăcările nu se răspândesc la întreaga locuință.

„În cuptorul cu microunde nu ar trebui depozitate alimente atunci când nu sunt folosite. Lăsați-l întotdeauna curat și liber de orice aliment sau ambalaj. Animalele și copii le pot porni foarte ușor, nu vă asumați acest risc”, a mai spus acesta.

Câinele nu a fost rănit, au precizat pompierii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri