Un medic indian stabilit în Donbas este blocat în subsolul casei sale cu un jaguar și o panteră de la începutul războiului din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
barbat si doua feline
Girikumar Patil și cele două feline ale sale FOTO: Girikumar Patil/ BBC

De mai bine de o săptămână, un medic indian stabilit în Ucraina se ascunde în subsolul casei împreună cu două feline mari: o panteră neagră și un jaguar. Le-a cumpărat în urmă cu mai bine de un an de grădina zoologică din Kiev și spune că nu va părăsi țara fără ele.

Girikumar Patil locuiește de peste șase ani în Severodonețk, un orășel situat în regiunea Donbas. După ce a început războiul, a ieșit din subsolul mic al casei doar pentru a cumpăra hrană pentru feline. Spune că până acum a reușit să cumpere 23 de kilograme de carne de oaie, curcan și pui din satele învecinate, la prețuri de patru ori mai mari decât cele obișnuite, de dinaintea războiului, relatează BBC.

„Felinele mele și-au petrecut nopțile în subsol, cu ​​mine. Au fost o mulțime de bombardamente în jurul nostru. Sunt speriate și mănâncă mai puțin. Nu pot să le părăsesc”, a spus Patil, în vârstă de 40 de ani.

„Este cel de-al doilea război prin care trec. Dar acesta este mai înfricoșător”.

Girikumar Patil a spus că înainte a locuit la Lugansk, unde rebelii susținuți de ruși au luptat cu trupele ucrainene, în 2014. În timpul luptelor din regiune, casa lui și un restaurant indian pe care l-a deschis în zonă au fost distruse.

S-a mutat apoi la Severodonetsk, la aproximativ 100 de kilometri distanță, și-a cumpărat o casă nouă și a început să practice medicina. Apoi și-a cumpărat cele două animale de companie.

„Acum sunt blocat într-o zonă de război. De data aceasta sunt foarte îngrijorat. Părinții mei m-au sunat și mi-au cerut să vin acasă, dar nu pot părăsi animalele”, spune el.

Girikumar Patil, care provine din statul Andhra Pradesh, din sudul Indiei, spune că a cheltuit 35.000 de dolari pentru a cumpăra pantera și jaguarul de la grădina zoologică din Kiev. Grădina zoologică permite vânzarea privată de animale cu condiția ca proprietarul să aibă suficient spațiu pentru ele, explică medicul indian.

Bărbatul a ajuns în Ucraina în 2007 pentru a studia medicina. Din 2014, este medic ortoped și acum lucrează într-un spital de stat din Severodonețk, care a fost închis odată cu începerea războiului. Are, însă, și un cabinet privat.

În Severodonețk, medicul indian locuiește într-o casă cu șase camere și curte pentru animale. Spune că și-a cheltuit o mare parte din banii pe care i-a câștigat pentru animalele de companie. El mai are și trei câini. Încearcă să adune fonduri suplimentare prin intermediul canalului său de YouTube, unde postează videoclipuri cu cele două feline pentru cei aproximativ 85.000 de abonați.

„Sunt singurul indian de aici, iar noaptea rămân singur în cartier. Majoritatea vecinilor mei s-au mutat în satele din apropiere. O să rezist", a spus el.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri