VIDEO. Sute de lebede printre navele din Portul Constanța. Biologii spun cu ce să nu le hrănească lumea, pentru că le face rău

Data actualizării: Data publicării:
lebede in portul constanta
Lebede în Portul Constanța. Captură foto: Mircea/WhatsApp via Digi24

Sute de lebede au sosit în Portul Constanța și au oferit o priveliște spectaculoasă. Bazinul portuar este foarte liniștit și le oferă frumoaselor înaripate o protecție în plus, așa că multe dintre ele probabil că își vor petrece iarna în port.

Iulia Stanciu, jurnalist Digi24: Nu ne aflăm în Delta Dunării, ci în Portul Constanța, unde au venit zeci, poate sute de lebede.

Priveliștea este absolut minunată. Printre atâtea nave, macarale și muncitori putem vedeam și frumoasele înaripate. Cel mai probabil vor rămâne aici în sezonul de iarnă, așa cum s-a întâmplat în urmă cu mai mulți ani când alte sute de exemplare au rămas la Eforie Sud.

Specialiștii spun că lebedele preferă Portul Constanța pentru că este o zonă ferită de vând și îngheț.

Lebedele care au ales să rămână pe litoralul românesc nu vor mai pleca, pentru că s-au adaptat acestor condiții, spun biologii. Tot ei ne sfătuiesc să nu le dăm de mâncare pâine și produse de panificație, pentru că le face mai mult rău, decât bine.

Așa că le privim și ne bucurăm de ceea ce vedem, și eventual le aducem grăunțe sau varză tocată.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri