Drona marină găsită lângă Tuzla ar fi avut 500 de kilograme de explozibil. A stat în port două zile cu această încărcătură periculoasă

Data actualizării: Data publicării:
Drona marină găsită lângă Tuzla
Drona marină descoperită lângă Tuzla săptămâna trecută ar fi avut o cantitate uriașă de explozibil la bord, conform Naval News. FOTO: Captură Digi24

Drona marină descoperită lângă Tuzla săptămâna trecută ar fi avut o cantitate uriașă de explozibil la bord, conform Naval News. Înainte să fie detonată, a stat aproape o zi în apele Mării Negre. 

Jurnaliștii de la Naval News sunt cei care au publicat aceste detalii. Specialiștii pe care i-au consultat au confirmat că drona descoperită în apropiere de țărmul românesc este o armă extrem de puternică. Avea la bord 500 de kilograme de explozibil.

Ambarcațiunea a fost găsită pe data de 3 aprilie după ce a fost văzută de un avion francez care survolează Marea Neagră în perioada asta. Surse din cadrul anchetatorilor au spus pentru Digi24 că este vorba despre o fostă ambarcațiune SAR, adică de salvare și căutare, are aproximativ 3 tone și a fost transformată în una cu scopuri militare, cel mai probabil de bruiaj. 

A fost adusă în portul Constanța pentru cercetare, unde a stat aproape două zile cu toată această încărcătură periculoasă.

În data de 5 aprilie a fost tractată în largul mării acolo unde a fost detonată. Ambarcațiunea este la origine americană și este o navă de salvare. Aceasta a fost transformată într-o dronă kamikaze după ce i-a fost atașat focosul de jumătate de tonă, scos, cel mai probabil de pe o rachetă anti-navă.

Drona maritimă avea și un dispozitiv de control de la distanță care cel mai probabil s-a defectat și nu a mai putut fi controlată, de aceea a ajuns aproape de România.

Informațiile pe care le avem până acum arată că cel mai probabil era folosită de ucraineni.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri