(P) E timpul pentru un frigider nou? Iată cum să îl alegi

Data actualizării: Data publicării:
digi24_ernest-brillo-02ldN7R6shw-unsplash

Pe măsură ce tehnologia evoluează, în casele noastre apar noi și noi electrocasnice, care sunt din ce în ce mai capabile, cu funcții create să ne facă viața mai ușoară și să ne ajute cu o serie de treburi pe care le avem de făcut prin casă. Și, dacă unele dintre ele sunt destinate mai mult să ne facă anumite pofte, precum aparatele de cafea sau prăjitorul de sendvișuri, altele sunt absolut indispensabile și prezente în fiecare casă. Vorbim de aragaz, frigider, mașină de spălat. Cele 3 electrocasnice fără de care viața nu ar fi la fel, pur și simplu. Și dintre toate, mai ales frigiderul. Poate că străbunicii noștri aveau pivnițe răcoroase, capabilă să mențină proaspete alimentele de bază chiar și pe timpul verii, dar acum, avem frigidere de tot felul de dimensiuni, cu o multitudine de funcții, care pot păstra proaspete alimentele de care avem nevoie.

Dacă ești în căutarea unui frigider nou, dar nu știi de unde să începi căutările, citește în continuare acest articol, în care am adunat lucrurile esențiale de care trebuie să ții cont atunci când îți alegi un frigider nou pentru casa ta.

Este foarte important să pornești la nevoile tale, ca să cumperi un frigider potrivit, nici prea mare, nici prea mic. Este important să faci asta, deoarece, dacă ai o familie numeroasă și un frigider prea mic, vor apărea frustrările că nu încap destule alimente. La pol opus, dacă ești o persoană care locuiește singură, un frigider prea mare nu își are rostul, pentru că vine la pachet și cu un consum mai mare.

Așadar, dacă ești o persoană care locuiește sigură, îți recomandăm să te orientezi către un frigider cu o singură ușă. Este perfect într-o garsonieră sau un apartament mai mic. Acesta are un congelator cu un volum mai mic și dimensiuni mai reduse.

Dacă gătești mult și ai nevoie de mai mult spațiu decât ți-l poate oferi un frigider cu o ușă, fă un pas extra și caută modele cu 2 uși, în care congelatorul este puțin mai mare și, după cum îi spune și numele, îți oferă acces cu propria sa ușă. Acesta e posibil să aibă, în funcție de model, și anumite funcții mai moderne, precum cea no frost sau cea de ionizare.

Pentru o familie de peste 2-3 membri, deja nevoia de depozitare a alimentelor, atât la frigider, cât și la congelator crește, așa că deja vorbim despre o combină frigorifică. Acest model este oricum în topul preferințelor consumatorilor, pentru că oferă un spațiu generos de depozitare și în congelator, și în frigider și are o compartimentare foarte bine gândită, pentru fiecare tip de aliment în parte. Sunt modele care au temperaturi de răcire diferite pe rafturi diferite, astfel că fiecare tip de aliment va fi păstrat la o temperatură optimă.

Și, pentru că tot vorbeam de o bună compartimentare, cu ajutorul căreia îți poți aranja alimentele în mod cât mai eficient, să vorbim puțin și despre cel mai nou model de frigidere de pe piață frigider side by side. Este visul oricui își dorește mult spațiu de depozitare și oricui îi place ordinea. Acestea au tot 2 uși, dar sunt dispuse în oglindă, nu suprapuse vertical, iar asta oferă un volum de depozitare foarte mare, de la 500 de litri în sus.

Desigur, înainte să iei o decizie de cumpărare, este foarte important să evaluezi și spațiul de la tine din bucătărie, nu doar nevoile tale de depozitare. Așa că o ruletă va fi partenerul tău în căutarea frigiderului perfect. Pornește cu măsurătorile și apoi verifică dacă frigiderul pe care l-ai ales este cu adevărat potrivit și în spațiul de la tine din bucătărie.

Încă un lucru de care este bine să ții cont este consumul energetic. Este păcat să îți alegi un frigider care să îți încarce factura la curent doar pentru că are cine știe ce detaliu de design sau compartimentare care ți-a plăcut. Recomandarea este să alegi un frigider cu clasa energetică A și, dacă se poate, cu cât mai multe plusuri după. Cu cât mai multe plusuri are clasa energetică a frigiderului, cu atât mai multe minusuri va avea și suma de la factura ta de energie.

Bun, acum că ai o idee cam cum arată viitorul tău frigider, gândește-te și la funcții. Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție să dezgheți periodic frigiderul, alege un model cu funcție no frost, care împiedică gheața să se formeze pe pereții congelatorului. Iar dacă vrei să te asiguri că totul este curat și steril mereu în frigider, alege unul cu funcție de ionizare care omoară bacteriile și te asigură că alimentele tale sunt în perfectă siguranță. O altă funcție utilă pe timp de vară este un dispenser de apă și de gheață. Cu un frigider cu o astfel de funcție, vei avea apă și alte băuturi reci, la discreție, întreaga vară. Iar dacă vrei să ai un frigider ultra modern, alege unul care să aibă funcții smart precum afișajul electronic și controlul de la distanță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri