Noul obicei de Crăciun al românilor

Data publicării:
bebe craciun

Tot mai mulţi români aleg să facă şedinţe foto de Crăciun. Fotograful pregăteşte studioul şi povestea, iar clienţii devin personaje principale. Totul de desfăşoară pe parcursul câtorva ore, în care se schimbă decorurile.

„Puţin mai în faţă ca să aibă loc şi tati. Iar tati, nu ca pe băncuţă, ca mami, aşa e cel mai bine. Ca pe sanie” - sunt instrucțiuni pe care le primesc protagoniștii unor astfel de fotografii de la cel care va imortaliza momentele.

Bradul împodobit, sania lui Moş Crăciun şi zăpada sunt cadrul perfect pentru familile care vor să pastreze o amintire sărbători. Şedinţa foto se desfăşoară în decoruri diferite, care în spate ascund o poveste.

„Lumea aşteaptă la şemineu acasă, îl aşteaptă pe Moş Crăciun să primească daruri, în schimb primesc o scrisoare că anul acesta sunt ei invitaţi să meargă la bradul Moşului, se pleacă cu scena doi, cu sania din faţa casei, se merge pe un drum cu indicatoare către Moşul şi se ajunge la sacul Moşului în final”, descrie fotograful Florin Chirilă scenariul după care se desfășoară ședința foto.

Detaliile sunt atent alese de fotograf.

„Am vrut să le creez o experienţă clienţilor, nu doar nişte fotografii şi atât. Am vrut să vină în studioul nostru să se simtă bine, să bea o ciocolată caldă, o limonadă, să stăm de vorbă, să ne simţim bine”, spune Florin Chirilă.

Oana şi George sunt cei care au fost pesonajele acestei poveşti. Este primul an în care petrec Crăciunul în trei.

„Ne-am propus să facem în fiecare an un album în care să imortalizăm acest moment şi schimbările ce se vor petrece de la an la an”, explică Oana Munteanu.

Costul unei astfel de şedinţe foto porneşte de la 200 de lei şi poate ajunge până la 400 de lei, în funcţie de numărul de poze şi de câte decoruri se folosesc. Clienţii primesc pozele în maximum şapte zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri