Video Cometa Verde, surprinsă din județul Alba în traiectoria sa pe lângă Pământ

Data actualizării: Data publicării:
cometa verde
Foto: NASA

Fotograful Ștefan Pop-Coț, a surprins din județul Alba Cometa Verde cu ajutorul unei aparaturi performante. A fost însă foarte importantă ora. El susține că cel mai bine se vede la orele dimineții, atunci când a înregistrat și el imaginile cu corpul ceresc. Apariția Cometei este un fenomen astronomic intens urmărit de experții în domenii, având în vedere că are loc după 50.000 de ani.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cometa a fost filmată din județul Alba, de la Curmături, de Ștefan Pop-Coț, un pasionat de astronomie și fotografie.

”Mișcarea cometei C/2022 E3 ZTF în decurs de 45 de minute; de la ora 4:55 la ora 5:40, 21.01.2023.
Timelapse cu Canon R6, Canon 300mm+Extender 2x, crop. Cadre de 30 de secunde la f/8 și iso 12600 de pe montura ecuatorială Vixen AP. Curmături, Alba”, a explicat fotograful imaginile surprinse.

El a recomandă celor care vor să vadă spectaculoasa Cometă Verde să se uite în constelația Draco. ”Mai târziu se vede mai bine. De fapt spre dimineață și mai bine. Dar fără măcar un binoclu nu se vede”, a mai spus el.

Potrivit astronomilor, spre sfârșitul lunii ianuarie și la începutul lunii februarie, cometa C/2022 E3 (ZTF) va fi vizibilă cu ochiul liber.

Obiectul ceresc de un verde strălucitor a fost descoperit în martie 2022 și a ajuns la periheliu (cel mai apropiat punct al său de Soare) la 12 ianuarie.

Noua cometă ar putea atinge magnitudinea vizuală de 6 la începutul lunii februarie, potrivit previziunilor astronomilor.

În condiții favorabile, cometa va deveni chiar mai strălucitoare decât magnitudinea 6.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri