Băuturi răcoritoare sănătoase: limonada cu ghimbir și fresh-ul de pepene roșu

Data publicării:
baut

Una dintre cele mai cunoscute băuturi pe timp de vară este limonada. Aveţi nevoie de lămâi, lime şi mentă proaspată. Pentru îndulcire, optati pentru miere.

„Este un produs natural, pe când zahărul este un produs industrial. Însă mierea are şi ea 80 % zaharoză, restul este apă. Îngraşă şi mierea, are vitamine, minerale, oricum este sănătoasă, iar copiilor li se dă după vârsta de 1 an, pentru că pot face alergie, conţine factori alergeni”, precizează nutriţionistul Camelia Olteanu.

La fel de răcoritoare este și limonada cu ghimbir.

„Recomandăm ca limonada să se folosească rădăcina de ghimbir, care poate să fie folosită rasă pe o răzătoare mică sau tăiată felii”, spune Laura Mihăilescu, proprietarul unei ceainării.

O altă băutură pe care puteti să o preparați foarte ușor acasă este fresh-ul de portocale.

Iar dacă vă plac fructele de sezon, încercați fresh-ul răcoritor cu pepene roșu. Rețeta este foarte simplă: puneți câteva bucăți din acest fruct și gheață în blender, iar la final adăugați menta.

„Totusi, trebuie să ştiţi că fresh-urile pot îngrăşa. Sunt bogate în zahăr şi au mai puţini nutrienţi decât fructul consumat întreg”, explică Laura Mihăilescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri