Cel mai mare și mai modern heliport pentru elicoptere SMURD din țară

Data publicării:
heliport modern constanta

Din acest loc va decola elicopterul SMURD, la solicitări. Tot aici se va şi întoarce pentru că va fi o bază permanentă. În acest hangar va fi garat pe timpul nopţii sau când vremea va fi nefvorabilă”, transmite corespondentul Digi24 Oana Manoilă.

Heliportul are 3.000 de metri pătraţi şi este cea mai mare şi cea mai modernă din ţară. Începând din luna februarie, elicopterul va fi gata oricând să ducă echipele de intervenţie la locul unor eventuale tragedii.

Cornelius Pavel, constructor: Garanţia este de doi ani, dar ceea ce s-a realizat aici, părere mea, în următorii 20-30 de ani nu are ce să sufere având în vedere standardul înalt de calitate.

Cristina Schipor, director Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa: Era necesară construcţia unui heliport care să includă şi hangarul, în Constanţa, deoarece acesta va deservi toată zona de sud-est a României.

Heliportul SMURD Constanţa permite şi cazarea unei echipe de piloţi, tehnicieni de aviaţie, salvatori aerieni, pompieri de la Serviciul Descarcerare şi echipaj medical.

La parter va exista o sală de conferinţe pentru medici, iar sus sunt dormitoarele echipajelor ce vor deservi elicopterul SMURD. În plus, totul este monitorizat. Sunt camere video peste tot”, transmite corespondentul Digi24 Oana Manoilă.

Tiberiu Fechete, directorul Fundației pentru SMURD: Este, practic, parte a întregului sistem de intervenţie. Deci, practic, în momentul în care va primi un apel, în momentul în care va porni intervenţia, bineînţeles că de acolo va pleca elicopterul.

Elicopterul SMURD a sosit la Constanţa în vara acestui an şi îl înlocuieşte pe cel care s-a prăbuşit, în urmă cu un an, în apele lacului Siutghiol. Din luna august şi până în prezent, elicopterul a avut 119 misiuni. Astfel de heliporturi, dar mai mici şi nu la fel de moderne, mai există la Craiova şi Târgu Mureş.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri