Cel mai sănătos loc de trăit din lume

Data publicării:
costa rica
FOTO: shutterstock

Care este rețeta pentru o viață lungă și sănătoasă ? Cercetătorii au ajuns la concluzia că nu există o formulă magică care să garanteze longevitatea, în schimb au determinat o combinație de factori care ne-ar putea ajuta să trăim o viață mai lungă.

costa rica
FOTO: shutterstock

Clima caldă este un prim factor. Dacă temperatura este plăcută, oamenii vor petrece mai mult timp în afara casei, la aer curat și la soare. De asemenea, cu cât petrecem mai mult timp în aer liber, tindem să avem mai multe activități fizice. Persoanele care trăiesc lângă mare ar putea avea un avantaj pentru că pot merge să înoate mai mult, de asemenea au mai puține șanse să sufere de boli respiratorii, notează Super Heathy Children.

Sociologii au observat că oamenii care trăiesc aproape de familie trăiesc mai mult. Familia oferă susținere și contribuie la optimism și fericire.

Cercetătorii au evidențiat faptul că prietenia sinceră ne ajută să trăim o viață mai lungă. Activitățile în aer liber cu familia sau cu prietenii sunt așadar foarte benefice pentru sănătatea noastră.

Orașele calde oferă de asemenea o climă propice culturilor. Astfel că ne putem hrăni cu fructe și legume proaspete. Acesta este un alt aspect care contribuie la o viață mai sănătoasă.

Orașele care oferă cel mai mult climatul necesar, care sunt ferite de conflicte, dar și de unde putem alege o varietate de alimente sănătoase proaspte pentru a consuma zilnic sunt: Nicoya din Costa Rica, Volcan din Panama, Vilcabamba din Ecuador și Auckland din Noua Zeelandă.

viena austria
FOTO: shutterstock

Dacă doriți să rămâneți în Europa, The Telegraph recomandă o serie de orașe precum: Viena din Austria, Zurich din Elveția, Munich, Dusseldorf și Frankfurt din Germania, Copenhaga din Danemarca sau Amsterdam din Olanda.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri