5 destinații de vacanță neașteptate, recomandate de un bărbat care a călătorit în 107 țări

Data actualizării: Data publicării:
Plajă din Oman.
Plajă din Oman. Foto. Profimedia

Oamenii încep să caute destinații de vacanță care sunt mai puțin cunoscute și, tocmai din acest motiv, mai puțin aglomerate și mai ieftine decât țările cunoscute pentru turism. Un bărbat care a vizitat 107 țări face 5 recomandări de astfel de destinații.

Estonia

„Am fost imediat captivat de aspectul de basm al orașului Tallinn, capitala Estoniei”, scrie Ash Jurberg pentru Business Insider.

Străzile pietruite din interiorul zidurilor asemănătoare unei cetăți din orașul vechi au o atmosferă medievală. Orașul este suficient de mic pentru a fi explorat pe jos și există multe locuri de vizitat pentru pasionații de istorie și arhitectură.

Deși mulți oameni vizitează Tallinn în cadrul unei excursii de o zi de la Helsinki, care se află la două ore distanță cu feribotul, influencerul recomandă un sejur de câteva zile, care să includă și zonele rurale ale Estoniei. Drumurile sunt destul de goale și incredibil de liniștite.

Oman

Dubaiul este celebru pentru destinațiile luxoase de vacanță și mulți știu de Qatar, pentru că a găzduit recent Cupa Mondială de fotbal, dar Oman, aflat în vecinătate, merită la fel de multă atenție.

„Capitala Omanului, Muscat, este o poartă excelentă către întreaga țară. O plimbare de-a lungul frumoasei Cornișe vă va duce de-a lungul apei până la Marele Bazar. Pentru cei care iubesc drumețiile, există o mulțime de opțiuni în Oman, inclusiv câteva trasee ușor accesibile în Muscat, care oferă priveliști minunate ale orașului”, scrie Jurberg.

Wadi Shab se află la mai puțin de două ore de capitală, iar drumul spectaculos trece prin chei înguste și peste pâraie. La destinație puteți înota în niște peșteri incredibile.

„Este o experiență atât de umimitoare, încât mă așteptam ca locul să fie plin de turiști, dar am văzut doar o mână de oameni, ceea ce ne-a permis să ne bucurăm cu adevărat de vacanța noastră”, spune influencerul.

Namibia

Jurberg spune că a fost în safari în Kenya, Botswana și Tanzania, dar că Namibia este destinația sa preferată din Africa.

A închiriat o rulotă și a făcut turul țării, evitând aglomerația și campând în locuri în care erau doar el, cu familia sa, și animalele.

Pe lângă fauna sălbatică, în Namibia sunt multe de explorat, inclusiv dune colosale, pe care se poate urca.

Sri Lanka

Asia are câteva plaje frumoase, dar Sri Lanka are plaje și plantații de ceai, munți, stânci, cascade și multe altele. Mâncarea a fost grozavă și extrem de ieftină – o familie cu patru persoane poate mânca cu mai puțin de 10 dolari.

Localnicii sunt prietenoși, iar insula este suficient de mică pentru a permite o explorare aprofundată într-un timp relativ scurt.

Costa Rica

Deși este o destinație turistică relativ populară, Costa Rica nu este aglomerată din cauza turiștilor. La fel ca celelalte țări de pe această listă, are un peisaj divers, de la plaje cu nisip alb la păduri tropicale la vulcani, așa că sunt multe de făcut.

În sezonul ploios sunt chiar mai puțini turiști, iar prețurile – și mai mici. În plus, nici nu plouă chiar atât de mult încât să vă strice vacanța.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri