Topul celor mai probabile cauze care ne pot omorî

Data actualizării: Data publicării:
Oameni pe strada romani Bucuresti Romania GettyImages-163442601
FOTO; Gulliver/ Getty Images

Oamenii, în general, nu sunt buni la asumarea riscurilor. Este motivul pentru care o persoană își aprinde încă o țigară, în timp ce își face griji că ar putea fi omorâtă de un terorist și motivul pentru care conducem mașina către muncă în fiecare zi, dar devenim agitați atunci când ne suim într-un avion.

Cele mai probabile cauze care ne pot omorî sunt prezentate într-un grafic realizat de Serviciul Național de Sănătate (NHS) al Marii Britanii, informează Independent.

Cele mai posibile cauze de deces sunt : problemele cardiovasculare, cancerul, afecțiuni respiratorii, afecțiuni ale sistemului nervos, afecțiuni digestive sau problemele la rinichi.

Următoarele cauze care pot duce la moarte prezentate în grafic sunt: infecțiile, accidentele care nu au legătură cu transportul, diabetul, afecțiuni ale mușchilor, sinuciderea, accidente de circulație sau tulburările de sănătate mintale.

Cel mai puțin probabil este să murim din cauze precum: război, sarcină sau naștere, complicații medicale, crimă sau evenimente neprevăzute.

Acest grafic a fost întocmit, desigur, pentru zona Europei.

Există de asemenea și niște factori de risc, cum ar fi : hipertensiunea, fumatul, colesterolul mărit, obezitatea, lipsa consumului de fructe și legume, inactivitate fizică și alcoolul.

Scopul acestui grafic este ca oamenii să realizeze că fricile sunt, în general, orientate într-o direcție greșită și majoritatea persoanelor ar trebui mai degrabă să se lase de țigări și să mănânce mai multe fructe și legume decât să își facă griji că vor fi omorâți de un criminal.

„Este ușor să pierdem perspectiva și să ne îngrijorăm de riscurile mici sau insignifiante, în timp ce ignorăm adevăratele pericole”, potrivit site-ului NHS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri