Consultații și tratament, la un click distanță

Data publicării:
telemedicina

În acest moment se înregistrează electrocardiograma. O voi analiza, voi vedea care sunt problemele domnului şi după caz putem să trimitem online către un medic specialist, la un cardiolog şi în maxim 48 de ore sperăm să primim şi un răspuns”, spune un medic care preia analizele.

Transportul nu îl ai când vrei să ajungi în oraş, ca să ajungi la programare trebuie să pleci cu o oră două înainte, de multe ori ba nu găseşti medicul ba te programează poate să fie şi o lună şi două”, spune o pacientă.

Mihaela Chemer, medic de familie: Ne ajută să încurajăm pacientul. Nu mai este nevoie să meargă la oraş, să piardă timpul, programările în ziua de astăzi sunt pe termen lung.

198 de medici din judeţele Brăila, Tulcea, Galaţi şi Constanţa au primit echipamente de ultimă generaţie, cu care pot depista multe boli cronice. Analizele vor fi transmise către cei peste 500 de medici specialişti care au fost incluşi în proiect.

prof.dr. Dorel Săndesc secretar de stat, Ministerul Sănătăţii: Este o bază foarte mare de specialişti care se pot înscrie la o solicitare. Cel care va valida primul solicitarea trimisă în sistem, va asigura şi serviciul. Noi prin programul de telemedicină vrem să motivăm şi financiar acei medici.

Rolul noului sistem este se compensează lipsa medicilor din zonele rurale, dar şi să-i scutească pe pacineţi de drumuri lungi şi costisitoare.

Patriciu Achimaş-Cadariu ministrul Sănătăţii: Scopul este de a veni noi către pacient, nu de a-l purta peste munţi şi văi, şi de a putea să-i oferim o medicină de calitate, acolo unde are domiciliul.

Proiectul a avut o finanţare europeană de 90 de milioane de lei şi peste 400 de mii de pacienţi ar urma să fie astfel diagnosticaţi de la distanţă. Oficialii Ministerului Sănătăţii speră să extindă proiectul în întreaga ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri