Dermatita atopică, o alergie care afectează copiii și adulții

Data publicării:
0712dermatita-37336

În acest caz, ar putea fi vorba de dermatita atopică, care apare inclusiv la sugari. Conferențiar doctor Cătălin Popescu, medic primar dermatolog la clinica Medsana, a explicat cum o recunoaștem, care sunt cauzele și tratamentul.

„Dermatita atopică are o componentă genetică, dar există și cazuri izolate. Și factorul climatic este important. Afecțiunea este mult mai frecventă și mult mai severă în zonele unde anotimpul rece este mai lung. Debutează, de obicei, după două-trei luni de viață, nu de la naștere și este o cauză importantă de disconfort pentru bebeluș”, spune medicul Cătălin Popescu.

Factorul alimentar este foarte puțin important în dermatita atopică. „În perioada de an în care ne aflăm, cel mai important lucru este folosirea de emoliente, atât pentru prevenție cât și pentru tratare. Dermatita acută poate duce la complicații infecțioase”, a mai precizat conf. dr. Cătălin Popescu.

Conform studiilor, în România predomină formele de severitate mică și medie, care, de obicei, se autorezolvă spre un an-doi-trei. Rareori evoluează spre vârsta adultă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri