Gândaci pe holurile Spitalului Judeţean Vaslui, secţia TBC. Insectele se plimbă în voie printre dulapuri şi frigidere

Data publicării:
gandac

Noi imagini dure apar din spitalele româneşti: gândacii se simt ca la ei acasă la Spitalul Judeţean Vaslui. Mai multe fotografii apărute în presa locală, publicaţia Bună Ziua Vaslui, arată cum insectele se plimbă în voie printre dulapurile şi frigiderele secţiei TBC.

 

Managerul unităţii sanitare, Ana-Smaranda Rinder, şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui susţin că pacienţii nu s-au plâns niciodată de prezenţa gândacilor. Totuşi, ei nu exclud ca aceste probleme să existe, întrucât imobilul vechi de peste 80 de ani în care funcţionează secţia TBC ar fi în renovare.

Lucrările au început cu mai bine de doi ani în urmă şi nu se mai încheie. Pereţii sunt în continuare scorojiţi, duşumelele sunt putrede, mobilierul din tablă a ruginit, iar gândacii circulă prin saloane. Cu toate acestea, în fiecare an, secţia în care sunt trataţi bolnavii de tuberculoză primeşte autorizaţie de funcţionare.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui spun că nu pot începe imediat un control în spital, pentru că nu sunt suficienţi inspectori, iar aceştia sunt deocamdată în concediu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri