Grădinița - „sala de antrenament” pentru sistemul imunitar al copiilor

Data publicării:
vlcsnap-2013-04-02-09h11m39s112

Pregătirea copilului începe încă din viața intrauterină, când mama trebuie să aibă o alimentație corectă, să facă mișcare și să aibă un sistem imunitar puternic.

După naștere, foarte importantă este alăptarea la sân, pentru că micuțul va primi în viața intrauterină anticorpi de la mamă, dar va primi și prin laptele matern o grămadă, o puzderie de anticorpi pe care mama îi are sau îi produce în timpul alăptării. Foarte importantă este alăptarea copilului la sân cel puțin un an de zile, pentru că, în acest fel, copilul va fi deja pregătit”, explică dr. Sorin Cadar, medicul de gardă al emsiunii „Tinerețe fără bătrânețe".

Sunt recomandate fructele și legumele crude

Dupa alăptare urmează diversificarea, iar mama trebuie să pună accent pe fructe și legume pasate, dar crude, nu preparate termic. În plus, dupa 3-4 săptămâni de la naștere, copilul trebuie scos la aer, fără să fie îmbrăcat foarte gros, iar la gradiniță ideal este să fie dus după ce împlinește 2 ani.

În momentul în care copilul intră în colectivitate, inchipuiți-vă că este ca un sportiv care s-a antrenat la sală și va intra în competiție, deci cu alte cuvinte una este ce fac eu acasă, alta este ce fac la grădiniță. Se vor abate asupra sa nenumărați viruși necunoscuți, pentru că în familie nu are de unde să aibă varietatea aceasta, se vor abate asupra sa o grămadă de microbi”, explică dr. Sorin Cadar, medic primar ORL.

Medicul de gardă al emisiunii "Tinerețe fără bătrânețe" explică și cât de important este să nu fie administrate medicamente după ureche în momentul în care copilul se îmbolnăvește.

Sunt și multe preparate în farmacii care se numesc imunostimulatoare. Acestea nu trebuie date, ci imunomodulatoarele. Vorbim despre extractele de coacăz, extractele de măceș, de brad, celebrul sirop de brad, de pin, acestea sunt modalități de a modula sistemul imunitar, deci, cu alte cuvinte, de a-l îndruma să lucreze corespunzator și nu de a-l stimula”, spune dr. Sorin Cadar.

Extrem de importantă este și perioada de convalescență, care trebuie să fie dublul timpului de boală. În aceste zile, medicul vă recomandă cele mai bune preparate naturale care să refacă sistemul imunitar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri