Ministrul Sănătății, în vizită la Marie Curie

Data publicării:
bebelus in incubator captura digi24-1

Ministrul Sănătății a revenit la Spitalul Marie Curie pentru a vedea care este stare bebelușilor încă internați.

„Micuţul de la Mioveni care ieri era într-o stare mai puţin favorabilă, este stabil azi. Nu înseamnă că nu suntem foarte atenţi şi luăm toate măsurile atunci când se impun.”, declară ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu.

Loredana Popa, medic specialist: „Sunt șase copii pe nefrologie. Trei pe dializă peritoneală, doi sunt pregătiți pentru a merge acasă.


Starea băieţelului de un an şi trei luni este tot mai gravă, iar părinţii se întreabă de ce nu au reuşit medicii de la patru spitale să îi pună diagnosticul corect.

Totul a început pe 13 februarie, când l-au dus la o clinică particulară din Bucureşti pentru că avea diaree. Doctorul i-a prescris tratament şi l-a trimis acasă. A opta zi, copilul nu se făcuse bine, aşa că familia a fost cu el la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”. De acolo, medicii i-au trimis la secția de chirurgie a spitalului „Grigore Alexandrescu”. Specialistul le-a recomandat părinţilor să meargă la altă clinică de boli infecţioase. Medicul de gardă de la V„ictor Babeș” a făcut teste rapide şi i-a trimis acasă: bebelușul are o simplă diaree, le-a spus el.

După încă trei zile, când nu a mai avut inimă să îşi vadă băiețelul în chinuri, familia a căutat ajutor la Spitalul de Pediatrie de la Piteşti. Medicii i-au trimis urgent înapoi la Bucureşti, la al cincilea spital: „Marie Curie”. Pruncul era deja în stare foarte gravă şi abia după a douăsprezecea zi a primit diagnosticul corect. Problemele nu s-au terminat: examenul tomograf a scos la iveală complicații la nivelul creierului.

Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei de Nefrologie a Spitalului „Marie Curie”: „Suntem in faţa unui SHU cu complicații neurologice la început, situație care, în 90% din cazuri, e nefavorabilă. ”

În doar 24 de ore, în toată ţara, au fost raportate 12 cazuri de boală diareică acută, care nu au însă legătură cu sindromul hemolitic uremic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri