Sănătatea, o dezbatere necesară. Ce concluzii au tras invitații emisiunii „Imparțial”

Data publicării:
15012013 20imp1-43964

Dezbaterea pe acest subiect va fi anul acesta una imprevizibilă, dar este o dezbatere care privește pe toată lumea, cum privește problema sănătății în România, consideră prof. dr. Mircea Cinteză.

„Cât timp există furnizori de sănătate care au dovedit că pot face servicii mai puțin complexe și s-a făcut un sistem de finanțare, desființarea acestui sistem de finanțare nu trebuie să fie făcut decât după o dezbatere politică la nivel înalt cu prim-ministrul, ministrul adjunct, ministrul Sănătății să justifice de ce și în dialog cu beneficiarii, care să justifice dacă le place, sau nu, lucrul acesta. Era o bună practică ca cei care fac asemenea declarații să vină în discuții în fața națiunii cu argumente pro și contra. Ar fi bine ca ele să fie reluate”, spus Mircea Cinteză.

Citiți șiPropunerea lui Nicolăescu ar aduce doar 2% spitalelor de stat

„Ne așteptăm să fie o dezbatere reală asupra sănătății din România. Sperăm să se continuie să să construiască de la bază, pornind cu consultare, cu întrebarea celor care sunt afectați de măsurile ministerului”, a spus și Iulian Petre, vicepreședinte al Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Urmăriți emisiunea integral în materialele video atașate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri