Șase sfaturi utile de călătorie cu copilul bolnav de autism

Data publicării:
GettyImages-484405304

 

©FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES 

Pregătește o hartă: Cu o săptămână înainte de plecare vorbește-i despre excursie și marchează fiecare zi care trece în calendar. Pune în fiecare zi câte un lucru în bagajul copilului și cu o seară înainte de plecare împachetează lucrurile favorite pentru a le lua în călătorie.

Pregătește-te pentru ce e mai rău: Separat de bagajul copilului, pregătește unul doar pentru tine. În bagaj pune câteva jucării noi (de obicei modele pe care le preferă), gustările preferate, o sticlă de apă, haine de schimb. De asemenea, servețelele și pungile de unică folosință nu ar trebui să lipsească. De folos pot și fi gadget-urile, pentru că pot oferi momente de liniște pentru copil, împreună cu un încărcător.

Informează-te: Înaintea zborului, sună la linia aeriană. Majoritatea au politici de ajutorare pentru pasagerii cu dizabilități și sunt dispuși să satisfacă nevoile speciale. Câng ajungi la îmbarcare, explică agentului de la poartă nevoile copilului (de ex. să se îmbarce primul). Odată cu așezarea pe locul indicat poate face zborul mai plăcut.

Plătește tot ce e nevoie: Dacă copilul preferă un loc anume, plătește taxa suplimentară pentru loc. Sunt bani bine cheltuiți.

Comunică: Încearcă să vorbești cu persoana care stă în fața copilului și explică-i că acesta are autism și că veți face tot ce e posibil să stea liniștit pe durata zborului, dar să înțeleagă că este greu pentru copil. De cele mai multe ori persoanele arată compasiune.

Oferă recompense: Ideea mituirii copilului nu este cea mai potrivită, dar sunt momente când trebuie acceptată. Să călătorești poate fi un lucru dificil. Dacă acstea stă liniștit jumătate de oră sau mai mult fără să lovească cu piciorul sau să nu se supere, îi poți oferi una din jucăriile din geantă. Niciodată nu subestima puterea unei mici târguieli.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri