Sari la conținut

Terapie modernă pentru leziuni cerebrale. Specialişti din Macedonia şI Belgia aplică metoda pe 18 copii

Raisa are trei ani şi trei luni şi suferă de paralizie cerebrală. Pentru că nu a primit suficient oxigen la naştere, celulele neuronale ale creierului au murit.

Familia fetiţei este din Slobozia și face eforturi mari pentru ca Raisa să aibă o viaţă mai bună. După trei ani în care au cheltuit aproape 300.000 de lei încercând diferite tratamente, atât în ţară cât şi în străinătate, părinţii au descoperit o metodă nouă de terapie: Reabilitarea Biomecanică Avansată. Exerciţiile constau în întărirea muşchilor printr-un masaj uşor, cu mingi sau prosoape speciale. În timp, se poate remodela structura deformată a corpului.

După trei luni de terapie, la Raisa au apărut deja primele rezultate. Corpul fetiţei, deformat de boală, a început să se îndrepte. Acum, părinţii fetei, împreună cu membrii unei asociaţii, i-au convins pe specialiştii străini să vină în ţara noastră şi să îi înveţe şi pe alţii cum să lucreze cu micuţii lor.

Primele rezultate se văd după 300 de ore. De la trei la șase luni. Unii părinți văd mai repede, dar după 300 de ore toți observă rezultatele

În străinătate costul acestei terapii ajunge la șase mii de euro pe an, dar în România părinții au reușit să obțină un cost minim, de 1.800 de euro, în care este inclusă o evaluare și două sesiuni de instruire.

La noi în ţară, există, în prezent, 50.000 de copii cu tulburări neuromotorii grave.