Testul de sânge care îți spune ce dietă funcționează cu adevărat pentru tine

Data publicării:
shutterstock_598759892
Foto: Shutterstock

Cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga au creat un test de sânge simplu care poate dezvălui care este dieta de slăbit potrivită pentru fiecare individ în parte. Testând nivelul de zahăr din sânge, medicii pot oferi sfaturi mai bune pentru pacienții care vor să scadă în greutate și să se mențină.

shutterstock_598759892
Foto: Shutterstock

„Multe dintre persoanele care încearcă să slăbească cu o anumită dietă eșuează și chiar se îngrașă mai mult. Acum putem dezvolta o strategie în funcție de fiecare individ în parte, ajutându-i astfel să slăbească. Folosirea acestui test îi poate ajuta să slăbească de șase, șapte ori mai mult decât ar face-o cu o dietă nepotrivită,explică Arne Astrup, de la Universitatea din Copenhaga, citat de CPH Post Online.

Studiul la care participanții au testat diferite tipuri de diete sănătoase a arătat că nivelul de zahăr din sânge este foarte important în stabilirea alimentației. De exemplu, pentru persoanele cu un nivel ridicat de zahăr în sânge, care suferă și de diabet de tip 2, o dietă bazată pe grăsimi din plante (precum ulei de măsline, nuci și avocado) poate fi eficientă pentru scăderea sau menținerea greutății.
Rezultatele studiului au fost prezentate la conferința anuală a Asociației Americane de Diabet, în San Diego.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri