Barurile și terasele din Centrul Istoric al Craiovei riscă să se închidă pentru că nu au cărți

Data publicării:
carti foto carturesti

Elena Vâlcu a deschis o terasă în centrul Istoric al Craiovei în urmă cu aproape două luni. Tot atunci a amenajat şi un colţ cultural, unde a expus mai multe tablouri.

Elena Vâlcu, patron terasă: Noi ne-am gândit la un colţ cultural numai cu tablouri. Deocamdată am pus doar câteva, o să mai aducem. Mi se pare cea mai bună idee, ridică puţin nivelul Craiovei.

Într-un alt local, patronul a amenajat o bibliotecă.

Clienții pot alege o carte de beletristică pe care o pot răsfoi în timp ce își așteaptă comanda”, transmite corespondentul Digi24 Bogdan Marica.

Ştefania Matei, reprezentant cafenea: Are peste 50 de volume. Oamenii pot veni să se delecteze, dar din păcate sunt foarte puțini cei care vin zilele acestea să facă lucrul ăsta. Nu prea sunt obişnuiţi.

Cele două localuri sunt singurele din cele peste 20 din Centrul Istoric care s-au conformat ordinului Primăriei. Cum termenul-limită impus de edili tocmai a expirat, patronii riscă să rămână fără autorizaţiile de funcţionare.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei: Noi nu am intrat până acum cu Poliţia Locală să vedem dacă respectă sau nu autorizaţiile de funcţionare, dar de săptămâna viitoare i-am informat deja în cadrul unei şedinţe pe patronii de terase că vom începe să verificăm.

Cosmin Dragoste, directorul Casei de Cultură Traian Demetrescu din Craiova: Dacă ne uităm bine la ceea se întâmplă în Occident, fiecare bar, fiecare terasă are așa ceva, pentru că omul când vine să își ia și altfel de informație într-un astfel de local.

Nu toţi clienţii sunt încântaţi de iniţiativă:

În zilele noastre cred că internetul e mai presus decât asta”.

Eu aș vrea să merg la o terasă și să am o carte să citesc sau să admir anumite tablouri”, spun oamenii.

Colțul cultural face parte din proiectul Primăriei Craiova de a obţine titlul de capitală europeană a culturii în 2021. În aceeaşi luptă mai sunt încă zece oraşe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri