Povestea româncei ale cărei fotografii ilustrează cărți de Paulo Coehlo

Data actualizării: Data publicării:
foto

Fotografiile unei tinere din Craiova fac senzaţie în toată lumea. Imaginile suprinse de artista de 22 ani au câştigat premii internaţionale şi ilustrează cărţile unor mari scriitori, precum Paulo Coehlo. Felicia Hodoroabă Simion a absolvit Universitatea de Arte din Bucureşti şi își dorește să rămână în România.

Fiecare fotografie a Feliciei Simion are o poveste. Face asta din copilărie și s-a îndrăgostit de această artă fără ca cineva din familie să îi insufle pasiunea.

Am primit primul meu aparat la vârsta de 14 ani, după le-am spus alor mei că știu ce vreau să fac în viață. Eu vreau să mă facă fotograf,” povestește Felicia Hodoroabă-Simion.

La 17 ani, se număra printre finaliști, la categoria tineret, a prestigiosului concurs Sony World Photography Awards, la care participă mii de fotografi din toate țările lumii.

Un alt concurs unde am luat premiul 2, la categoria Youth a fost Travel Photographer of the Year, e un concurs foarte mare la care participă sute de mii de fotografii din întreaga lume,” precizează Felicia Hodoroabă-Simion.

Cred că toate se datorează muncii, perseverneței, talentului, imaginației, creativității,” spune Gabriela Simion, mama tinerei.

Câteva creaţii ale Feliciei au fost folosite de mari publicişti pentru a ilustra copertele cărţilor unor cunoscuţi autori internaţionali. Inclusiv Paulo Coelho.

O fotografie făcută la Orșova, cu o siluetă cu un om care stătea într-o barcă, o siluetă, era ceață, m-au contactat editorii de la carte,” explică Felicia Hodoroabă-Simion.

Erau absolut incredibile, te făceau să visezi, să fii în pielea pesronajului, transmiteau niște emoții,”spune Tiberiu Hodoroabă, soțul artistei.

Una dintre cele mai cunoscute imagini ale artistei este suprinsă în Parcul Nicolae Romanescu, din Craiova.

„M-am așezat pe pod și am așteptat momentul potrivit. Am fotografiat o familie care se ținea de mână cu copiii, ale căror umbre se armonizau foarte frumos cu peisajul,” își amintește Felicia Hodoroabă-Simion.

Artista este abolventă a Universității Naționale de Arte din București, iar acum urmează cursurile de masterat. Lucreză ca freelancer în București. Face fotografie fashion și colaborează cu diverși bloggeri și artiști. Visul ei este ca fotografiile ei să fie expuse în marile capitale europene. Vrea să trăiască însă în România, pentru că aici, spune ea, sunt cele mai frumoase locuri de fotografiat din toată lumea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri