Primăria Capitalei a semnat contractul pentru concertul Depeche Mode de pe Arena Națională. Organizatorii vor înlocui 40% din gazon

Data publicării:
Trupa Depeche Mode susține un concert, pe scenă, la Leipzig, Germania, pe 26 mai 2023.
Trupa Depeche Mode va susține un concert pe Arena Națională din București pe 26 iulie 2023. Foto: Profimedia Images

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că a semnat contractul cu firma Emagic Live pentru organizarea concertului trupei Depeche Mode pe Arena Naţională, pe 26 iulie, organizatorii urmând să înlocuiască aproape jumătate din gazon, după eveniment.

„Am mai stabilit prin contract ca, după concert, Emagic Live să înlocuiască 40% din suprafaţa gazonului. Totodată, contractul stipulează că Primăria Capitalei va asigura funcţionarea optimă a utilităţilor şi facilităţilor, pe toată perioada contractuală (23-28 iulie 2023)”, a transmis Nicușor Dan, informează Agerpres.

El menţionează că termenii în care a fost încheiat contractul sunt rezultatul unui „efort administrativ” şi al unor negocieri de câteva luni, deoarece autoritatea locală a dorit ca acordul să fie „echitabil” pentru părţi. Nicuşor Dan precizează că în administraţiile trecute municipalitatea a încheiat contracte „păguboase” în urma cărora PMB a ieşit în pierdere.

„Mă bucură prezenţa Depeche Mode în Capitală, mai ales că evenimentele de asemenea anvergură, pe lângă bucuria fanilor, aduc şi o mai mare vizibilitate oraşului”, a declarat Nicușor Dan.

Trupa Depeche Mode revine la Bucureşti pe 26 iulie, unde va susţine un concert pe Arena Naţională din Capitală, reprezentaţie ce face parte din turneul mondial „Memento Mori”.

Dave Gahan şi Martin Gore au anunţat că turneul Memento Mori începe în martie cu o serie de evenimente speciale în America de Nord, urmate, din luna mai, de concerte în Europa. Pe harta turneului european se află şi România, cu un concert extraordinar pe Arena Naţională din Bucureşti, pe 26 iulie. Show-ul va cuprinde piese de pe noul album, dar şi piese de pe albumele anterioare, deja consacrate, au precizat organizatorii.

„Am început lucrul pentru acest proiect la debutul pandemiei, iar temele materialului sunt direct inspirate din acea perioadă. După pierderea lui Fletch, am decis să continuăm, fiind convinşi că el asta şi-ar fi dorit, iar acest lucru nu a făcut decât să confere proiectului o semnificaţie aparte”, a declarat Martin Gore.

Turneul Memento Mori va fi cel de-al 19-lea turneu Depeche Mode şi primul după mai bine de cinci ani.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri