Ultimul concert din seria Jazz Night Out 2016

Data publicării:
jazz

La Jazz Night Out au concertat anul acesta în București unii dintre cei mai apreciați artiști ai lumii: Joshua Redman, Anouar Brahem, Omar Sosa, Dhafer Youssef, Hindi Zahra sau Victor Wooten.

jazz

Finalul de an este rezervat pianistului american Robert Glasper care, la 38 de ani, este deja o prezență nelipsită de la marile festivaluri de jazz ale lumii.

Pianistul va concerta în premieră în România pe 28 noiembrie în București la Sala Radio, în cadrul seriei de concerte Jazz Night Out organizate de Twin Arts, și pe 29 noiembrie în Cluj în sala Auditorium Maximum, eveniment organizat de inițiatorii festivalului Jazz In The Park.

Cu trei nominalizări și două premii Grammy câștigate pentru Best R&B album în 2013 și Best Traditional R&B Performnace în 2015, Glasper a colaborat cu nume grele ale industriei muzicale: Erykah Badu, Kanye West, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder, Hindi Zahra sau John Scofield.

În 2015, Robert Glasper a compus muzica și aranjamentele instrumentale pentru filmul biografic Miles Ahead despre Miles Davis, artist care a avut un impact hotărâtor asupra sa.

În septembrie 2016 artistul și-a lansat al zecelea disc, ArtScience pe care îl va prezenta în București alături de grupul său, Robert Glasper Experiment.

Mai multe detalii găsiți de pe www.twinarts.rowww.jazzinthepark.ro şi paginile de Facebook Twin Arts, Jazz Night Out, Jazz in the Park.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri