Zidul Berlinului, o viață secretă. E. Hurezeanu: Filmul intră în normalitatea vieții oamenilor

Data publicării:
zidul berlinului Digiworld

Din fericire, în film nu e vorba numai despre turnători, securiști și victime. Este vorba despre viața de o parte și de alta a zidului, mai puțin cunoscută. Filmul este un fel de poveste despre diverse vieți, cu oameni. Filmul intră în normalitatea vieții lor”, a comentat jurnalistul Emil Hurezeanu.

Acesta a ținut să sublinieze că difuzarea filmului „Zidul Berlinului. O viață secretă” coincide cu împlinirea a 60 de ani de la primul protest din lagărul comunist din Berlin.

Azi se împlinesc 60 de ani de când, pentru prima oară, în lagărul din Berlinul comunust, un milion de oameni au protestat împotriva trupelor sovietice de ocupație”, a explicat Emil Hurezeanu.

Atunci când Zidul a fost ridicat, în 1961, estul şi vestul se pregăteau pentru un război nuclear, dar pentru vieţile milioanelor de oameni care au trăit în umbră lui, Zidul a jucat un rol intim şi sinistru.

Documentarul spune povestea generaţiei care a crescut în spatele Zidului, determinată să îl distrugă, înfruntând poliţia care ar fi făcut orice pentru a opri totul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri