25 de ani de carieră pentru Alain Ducasse, un „Steve Jobs” al gastronomiei

Data publicării:
1811ducasse-34045

Alain Ducasse devenea acum 25 de ani unul dintre cei mari bucătari din Franţa, deşi suferise un accident de avion în urma căruia a rămas paralizat. Bucătarul îşi aminteşte că obişnuia să construiască în minte reţete de mâncare pentru a-i pune apoi pe alţii să le execute.

„Astăzi nu mai există o tehnică secretă, depinde de ceea ce cunoşti. A găti e tot ceea ce am, e ceea ce ştiu şi e ceea ce fac acolo unde mă aflu”, spune acesta.

Astăzi, Alain Ducasse conduce un adevărat imperiu mondial, cu zeci de restaurante de top în întreaga lume. Privind în urmă, „Naşul gastronomiei franceze” crede că gusturile oamenilor din ziua de astăzi au suferit o profundă schimbare.

„Gastronomia internaţională de nivel înalt ajută la îmbunătăţirea industriei de restaurante, focalizându-se pe o metodă de a găti cu mai puţină sare, mai puţin zahăr, grăsimi şi mai multe cereale, mai multe legume - gătite sau crude - şi mai puţină proteină animală”, este de părere Alain Ducasse.

Bucătarul-şef a pus bazele unui model de organizare revoluţionar: în loc să ţină pentru el însuşi secretele culinare, a fondat o şcoală de gastronomie în care împărtăşeşte şi altora tainele gătitului.

Afacerea lui Alain Ducasse valoarează 60 de milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri