Cetatea Făgăraşului, neatinsă de timp. În 1965 a fost renovată şi amenajată ca un muzeu

Data publicării:
cetate-1

Cetatea Făgăraşului că este una dintre cel mai bine păstrate fortăreţe din Romania şi chiar din Europa, consideră istoricii. Legenda spune că cetatea este locul din care Negru Vodă a plecat să întemeieze Valahia, ţara aflată la sud de Carpaţii Meridionali.

Prima piatră de temelie a fost pusă în secolul al XIV-lea. Prin mai multe lucrări de renovare şi reconstrucţie, cetatea a devenit un important punct strategic al zonei. În anul 1599, în urma campaniei din Transilvania, Mihai Viteazul intră în posesia efectivă a Făgăraşului. La finalul aceluiaşi an, atât cetatea, cât şi domeniul sunt dăruite soţiei sale, Doamna Stanca.

Din 1696, dupa pătrunderea armatei imperiale austriece în Transilvania, Făgăraşul devine proprietatea Coroanei Habsburgice. Mult mai târziu, în 1965, cetatea a fost renovată și amenajată cu destinaţia de muzeu.

Turiștii pot vizita încăperile, interiorul turnurilor și scările înguste, de piatră. Pot vedea mai ales locul unde Mihai Viteazul îşi ţinea comorile. Pe lângă această fortificație de dimensiuni impresionante, Ţara Făgăraşului are şi alte monumente care vorbesc despre istora zonei şi care merită vizitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri