Consilier de etichetă. Ce facem când o persoană vorbește cu precipitații?

Data publicării:
intalnire

Ce facem atunci când ne aflăm la o întâlnire foarte importantă de afaceri, iar persoana cu care stăm la masă vorbeşte cu precipitaţii?

„Cum ar spune unul dintre clienţii mei care activează în acest segment economic, depinde cine pune banii jos. Spun asta pentru că dacă persoana care vorbeşte cu precipitaţii este persoana care va avea o contribuţie financiară în afacerea pe care o discutăm, destul de mare, mult mai mare decât cea pe care o punem noi, categoric avem nevoie să ne purtăm extrem de frumos cu această persoană, pentru a nu se jigni şi a nu ne periclita situaţia contractului. Acum, orice om de afaceri adevărat are şi acces la informaţie şi la educaţie şi la cultură. Şi cu siguranţă, observând că s-a întâmplat acest eveniment neplăcut şi vorbeşte cu precipitaţii, îşi va controla comportamentul.”

Cum putem să i-l sugerăm folosindu-ne de mesajele noastre nonverbale?

„Asta înseamnă că vom lua tacticos un şerveţel de pe masă şi ne vom tampona fruntea, umerii, decolteul sau depinde unde a precipitat persoana respectivă, fără în schimb a face vreo referire la adresa evenimentului, aşteptând ca omul de afaceri să reacţioneze observând comportamentul nostru şi să îşi regleze şi comportamentul lui.” 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri