De la roata morii la globul disco. O moară abandonată din Constanţa se transformă în centru de distracţii cu bani de la UE

Data publicării:
moaraDisco

Din ruinele unei mori abandonate va răsări un centru de distracţii care include o discotecă, o pistă pentru biciclete şi skateboard, o pistă de popice, plus o scenă pentru teatru în aer liber. Se întâmplă în comuna Cumpăna, din Constanţa, iar costul total al transformării se ridică la aproape 1 milion de euro. Investiţia este asigurată din fonduri europene.

Transformarea vechii mori - abandonată de mai bine de 20 de ani - a început deja, iar în martie 2015, cei 12.000 de oameni din Cumpăna vor beneficia de un spaţiu ultramodern pentru distracţie, care poate atrage şi turişti.

Cei mai nerăbdători ca toate aceste lucruri să devină realitate sunt tinerii din comună, chiar dacă aici se vor distra şi copiii, şi vârstnicii: „Toată lumea face naveta la Constanţa pentru a se distra. Plus că în afară de parcuri, alt loc în care să ne destindem şi să ne relaxăm nu avem”, spune unul dintre ei. „Sunt aproximativ 3000 de copii şi tineri care aveau nevoie de un loc de distracţie”, completează un alt locuitor.

Centrul de distracţie din Cumpăna va costa 4 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri