FESTIVALUL DE TEATRU DE LA SIBIU. Târg de carte şi spectacol stradal grandios 

Data publicării:
SIBIUFESTIVAL

Ajuns la ediţia cu numărul 20, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu iese din tipar cu o serie de spectacole şi abordări inedite. Jumătate dintre cele 350 de piese de teatru din program sunt jucate aici în premieră. Aşa se face că sălile de teatru sunt arhipline cu spectatori veniţi din toate colţurile lumii.

Cu secole în urmă femeilor din arhipeleagul nipon nu le era permis să joace în piese de teatru. Timpul a trecut însă, iar vremurile s-au schimbat. O trupă de păpuşari - femei din Ţara Soarelui Răsare a venit la Festivalul Internaţional de Teatru să prezinte în premieră o poveste de dragoste inspirată din folclorul japonez. Piesa spune povestea unei tinere care porneşte în căutarea iubitului ei, ascuns în nişte munţi faimoşi pentru florile de cireş.

Zece kilometri mai departe, între zidurile Cetăţii din Cisnădioara, are loc piesa de teatru ,,Farsa jupânului Pathelin” al cărei scenariu a fost scris în secolul al XV-lea de către un autor anonim.

De altfel, fortăreaţa din Cisnădioara a fost aleasă special de trupa de teatru „Naif” din Franţa pentru punerea în scenă în premieră a acestui spectacol. Este vorba despre o comedie despre misterele Evului Mediu.

„Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este cel mai important eveniment de acest gen din lume. Nu o spun ca să vă fac vouă plăcere. Este o realitate”, spune regizorul Richard Demarcy.

Jumătate dintre evenimentele incluse în programul ediţiei cu numărul 20 a Festivalului Internaţional de Teatru au loc în premieră europeană sau mondială la Sibiu.

„Ne zbatem în primul rând să încurajăm mari artişti, dar şi numele noi pe care Festivalul le promovează, le creează aşa încât ei să devină mari artişti în viitor”, declară Constantin Chireac, directorul Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu.

Anul acesta, tema Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu este dialogul. De altfel, o bună parte dintre spectacolele stradale au caracter interactiv. Evenimentul este considerat de criticii teatrali ca fiind cel mai valoros din Europa de Est şi al treilea din lume după cel din Edinburgh şi cel de la Avignon.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri