Un bărbat din Sibiu a decedat din cauza rujeolei. A refuzat oxigenul în spital și a cerut să fie lăsat acasă

Data publicării:
barbat asezat pe patul de spital
Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a început să se simtă rău spre finalul lunii martie. Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Sibiu a murit din cauza rujeolei, după ce s-a tratat la domiciliu zile întregi. Când a ajuns în spital, a refuzat administrarea de oxigen și a cerut să fie lăsat acasă. A revenit la unitatea medicală câteva ore mai târziu, dar starea lui era prea gravă și, la scurt timp, a decedat, scrie news.ro.

Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, a început să se simtă rău spre finalul lunii martie. Avea dureri musculare, febră, tuse și s-a tratat acasă, fără recomandarea vreunui medic.

Pe 5 aprilie s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu. A fost internat de urgență, scrie sursa citată.

"Este vorba de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Vurpăr, internat initial, prin UPU la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, în data de 05.04, cu febră, dureri musculare, tuse, stare general alterată. Simptomatologia a debutat în urmă cu aproximativ 10 zile, dar pacientul nu s-a prezentat la medic şi s-a tratat fără recomandare, la domiciliu", au transmis reprezentanții DSP Sibiu.

La scurt timp după internarea în spital, s-a constatat apariţia unei erupţii pe piele.

"În urma examinării, se recomandă transferarea pacientului la SCJU – Terapie Intensivă, având în vedere că se afla în stare de insuficienţă respiratorie severă, cu necesitatea administrării de oxigen, dar în urma refuzului acestuia, este internat în cele din urmă pe secţia de Boli infecţioase a SCJU Sibiu", transmite DSP Sibiu.

În aceeași zi, spre după-amiaza, familia a solicitat însă externarea lui, pe propria răspundere, iar pacientul a plecat acasă.

"Va reveni câteva ore mai târziu, cu stare generală alterată, la scurt timp după aceasta survenind decesul. De precizat că pacientul era contact familial de rujeolă, deşi acest fapt s-a aflat ulterior internării, deoarece copilul bolnav nu a fost dus la medic pentru a fi diagnosticat şi tratat", a mai transmis sursa citată.

Pe lângă diagnosticul de rujeolă, bărbatul prezenta comorbidităţi severe: cardiopatie ischemică cronică, bronhopneumopatie cronică bilaterală şi obezitate morbidă.

Speciaşiştii precizează că nu se cunoaşte statusul vaccinal al pacientului, mai scrie sursa citată.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri