GLOBURILE DE AUR. Jodie Foster își confirmă orientarea homosexuală la festivitatea de premiere

Data publicării:
14012013 20globuri-43755

„Nu aş fi avut nicio şansă să fiu acum şi aici, fără ajutorul celei care este iubirea vieţii mele. Eroica mea parteneră şi fostă iubită, soră de suflet, confidenta şi partenera mea de schi, iubita mea prietenă de 20 de ani încoace, Cydney Bernard. Îţi mulţumesc, Cyd! Sunt atât de mândră!”, a spus Jodie Foster în alocuțiunea rostită după ce a primit premiul.

Actrița a spus apoi glumind că nu va face o conferință de presă pentru a discuta despre viața sa privată.

Foster, în vârstă de 50 de ani, a fost criticată de-a lungul anilor de comunitatea gay că nu își recunoaște public orientarea sexuală. Ea s-a despărțit recent de Cydney Bernard, împreună cu care a crescut doi fii, prezenți în audiență, duminică seara, la Globurile de Aur.

Câștigătoare de două ori a premiului Oscar pentru cea mai bună actriță, Jodie Foster spune că pune mare preț pe viața ei privată pentru că și-a început cariera de foarte tânără, de la vârsta de rei ani. „Dacă ați fi fost în atenția publică de la acea vârstă, dacă ar fi trebuit să luptați pentru o viață pe care să o simțiți adevărată și onestă și normală, în ciuda tuturor greutăților, atunci poate și vopi ați fi pus preț pe intimitate mai mult decât pe orice altceva”, a declarat actrița.

O ediție cu surprize

Cea de-a 70-a ediție a Globurilor de Aur a fost una a surprizelor. Prima dintre ele a fost provocată de „Argo”, filmul regizat de Ben Affleck. Acesta a primit trofeul pentru cea mai bună peliculă în detrimentul marelui favorit, „Lincoln”.

România a fost amintită și ea în cadrul ceremoniei de către Kevin Costner, care a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor de televiziune pentru miniseria „Hatfields & McCoys”, care a fost filmată în mare parte în România. „Le mulţumesc tuturor... Oamenilor din faţa camerelor, din spatele lor, oamenilor din România...”, a spus Costner.

Cu „Argo”, un film inspirat de criza ostaticilor americani din Iran, din 1979, Ben Affleck l-a învins pe marele favorit, „Lincoln”, regizat de Steven Spielberg. Ben Affleck l-a omagiat pe fostul agent CIA devenit personajul central al filmului, pe care l-a interpretat el însuşi: „Filmul este despre Tom Mendez. L-aţi văzut mai devreme. Este un erou american. El reprezintă serviciile de informaţii care fac sacrificii în fiecare zi pentru americani, trupele noastre în străinătate. Vreau să le mulţumesc!"

Lincoln, care are 12 nominalizări la Oscar, a trebuit să se mulţumească doar cu premiul pentru cel mai bun actor într-un rol dramatic, decernat britanicului Daniel Day-Lewis. Însuşi fostul preşedinte Bill Clinton a urcat pe podium, pentru a-l elogia pe legendarul Abraham Lincoln. „Preşedintele Lincoln a luptat pentru abolirea sclaviei. El ne reaminteşte ca progresul durabil este făurit într-un creuzet de principii şi compromisuri”, a declarat Bill Clinton.

Un alt film favorit, „Django Unchained”, a luat două Globuri de Aur: pentru cel mai bun scenariu, semnat de Quentin Tarantino, şi premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar, care i-a revenit lui Christoph Waltz.

Muzicalul „Les Miserables”, după romanul clasic al lui Victor Hugo, a fost recompensat cu trei globuri de Aur: cel mai bun film muzical, cel mai bun actor - Hugh Jackman - şi cea mai buna actriţă în rol secundar - Anne Hathaway.

La categoria dramă, premiul pentru interpretare feminină a revenit actriţei Jessica Chastain, din „Zero Dark Thirty”, filmul care spune povestea uciderii lui Osama bin Laden.

Cântăreața Adele a fost recompensată cu Globul de Aur pentru cea mai bună melodie originală, „Skyfall”, care figurează pe coloana sonoră a filmului cu acelaşi nume.

Acordate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood, Globurile de Aur sunt considerate cel mai bun indicator pentru câştigătorii Oscarurilor, ceremonie programată pentru sfârşitul lunii februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri