Înghețata cu aromă de „bere cu unt”, lansată în SUA

Data actualizării: Data publicării:
Butterbeer

„Butterbeer”, populara băutură din franciza „Harry Potter”, a inspirat o firmă din Statele Unite ale Americii să lanseze o înghețată cu această aromă. În ciuda numelui, noul sortiment de înghețată nu conține alcool, fiind făcută din frișcă și caramel scoțian.

Butterbeer

Până acum, celebra băutură „butterbeer” (bere cu unt) era disponibilă doar în parcul de distracţii „Wizarding World of Harry Potter”, amenajat de studioul Universal în Statele Unite, şi în cadrul studiourilor deţinute de Warner Bros la Londra. Aroma specifică băuturii poate fi întâlnită acum și în înghețata produsă de Yuengling's Ice Cream, companie condusă de familia care deține și cea mai veche firmă producătoare de bere din SUA.

În franciza „Harry Potter”, berea cu unt era o băutură populară, care putea fi servită rece sau fierbinte, fiind făcută din unt, zahăr și apă.

Deocamdată, îngheţata cu aromă de „bere cu unt” este disponibilă doar în Statele Unite ale Americii.

Franciza literară „Harry Potter”, scrisă de J.K. Rowling, include şapte volume, care au fost traduse în 67 de limbi şi s-au vândut în peste 450 de milioane de copii. Cărţile din această serie au stat la baza realizării a opt lungmetraje, care au generat încasări de peste 7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri