La Verona, sub balconul Julietei. Orașul este un adevărat magnet pentru îndrăgostiții din toată lumea

Data publicării:
verona

Situat pe râul Adige, cu o populaţie de 265.000 de locuitori, Verona este unul dintre cele mai vizitate oraşe italiene. Localitatea este scena a trei dintre piesele de teatru ale lui William Shakespeare, cea mai cunoscută fiind „Romeo şi Julieta”. Ca să ajungeţi la Verona, aveţi zbor direct din Bucureşti. Un bilet dus-întors costă 130 de euro. O altă variantă ar fi cu automobilul, distanţa fiind de aproape 1.000 de kilometri, iar costul acestei călătorii ajunge la 220 de euro şi include consumul pe benzină şi taxele de autostradă.

Pentru cazare, ar fi bine să vă faceţi o rezervare din timp deoarece oraşul este asaltat de turişti în toate anotimpurile. Preţurile pentru o cameră de hotel variază de la 38 la 300 de euro sau mai mult, în funcţie de condiţii.

Partea veche a oraşului poate fi străbătută la pas. Puteţi începe plimbarea de la Podul Nou, peste râul Adige, şi urmaţi traseul turistic pe o stradă pietonală plină de cafenele. Casa Julietei poate fi identificată uşor mai ales că sub balconul iubitei lui Romeo veţi găsi în permanenţă zeci sau sute de turişti. Pentru a intra în casa Julietei Capulet şi a petrece câteva secunde în celebrul balcon, trebuie să plătiţi șase euro. Veţi descoperi că alte mii de îndrăgostiţi din întreaga lume au dorit să-şi declare iubirea şi au lăsat bileţele în crăpăturile din zidul acestei case.

Un punct important este Piaţa Veche, unde se află şi turnul Lamberti de unde aveţi o privelişte extraordinară asupra oraşului. În Piaţa Signiori puteţi admira statuia celebrului Dante Alighieri, iar paşii trebuie să vă ducă şi la Arena Romană, un amfiteatru construit în anul 30. Este una dintre cele mai bine conservate arene romane şi un motiv de mândrie pentru Verona. Aici se susţin spectacole, de la muzică simfonică şi clasică, la concerte ale vedetelor muzicii pop. Un spectacol la Verona Arena şi o plimbare, la ceas de seara, prin oraşul vechi, ar fi finalul perfect pentru un sejur în oraşul lui Romeo şi al Julietei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri