O serie de obiecte personale ale lui Marliyn Monroe, în turneu mondial, înaintea unei licitații în noiembrie

Data publicării:
licitatie marlyn

 

„Este vorba de una dintre cele mai importante licitații organizate cu privire la Marilyn Monroe. Această colecție variată ne oferă o privire mai intimă asupra acestei legende a ecranului”, fiind totodată cea mai mare colecție de obiecte aparținând vedetei care nu a mai fost scoasă vreodată la licitație, a indicat casa de licitații Julien's Auction.

Obiectele vor fi expuse începând de miercurea viitoare, la Londra, timp de o lună (la Design Centre Chelsea Harbour), înainte de a putea fi admirate tot o lună în Irlanda (la Newbridge Silverware Museum of Style Icons) și de a călători cu pachebotul Queen Mary 2, între alte etape ale turneului.

Colecția va fi scoasă la licitație la Los Angeles, în perioada 19-20 noiembrie, alături de o altă serie de obiecte și de toalete purtate de vedetă pe ecrane. Printre acestea se numără faimoasa rochie neagră cu paiete purtată de Marilyn în „Some Like It Hot”, un body verde cu maro îmbrăcat în „Bus Stop” sau o pereche de cercei cu strasuri purtați în „How to Marry a Millionaire”.

Colecția provine din moștenirea familiei lui Lee Strasberg, un celebru profesor de artă dramatică care și-a încredințat „metoda” mai multor vedete, printre care și Marilyn.

Decedată în urma unei supradoze de barbiturice la 5 august 1962, actrița ar fi împlinit în acest an 90 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri