Peste o mie de turiști au debarcat în Portul Constanța. Printre destinații, Casa Poporului și Crama Murfatlar

Data publicării:
artania

Aproape 1.100 de turisti germani au pus piciorul astăzi pe pământ românesc şi s-au urcat în autocare cu destinații precise. O parte, spre București, unde obiectivul de vizitat este Palatul Paralamentului. Alții au preferat degustarea vinurilor de colecție din crama Murfatlar. Ambele excursii au costat în medie 100 de euro.

În această seară, nava își ridică ancora și își va continua drumul spre Istanbul şi apoi spre Italia. Turiștii aflați la bordul navei Artania s-au îmbarcat la Marsilia în urma cu o săptămână și au trecut, înainte de a ajunge la Constanța, prin Malta și Creta. Pasagerii, majoritatea trecuți de prima tinerețe, au plătit pentru zece zile în care sunt tratați regeste între 1.500 şi 10.000 de euro.

Vaporul este cotat la patru stele, are trei restaurante, şase baruri, două piscine exterioare, o sală de spectacole cu o capacitate mai mare de 500 de locuri, o sală de cinema şi un centru spa.

Pentru că este prima navă maritimă din sezonul croazierelor, directorul terminalului a făcut o scurtă vizită pe navă şi i-a înmânat comandantului o plachetă care să îi amintească de această oprire.

Anul acesta, alte 76 de nave de croaziere din toată lumea vor acosta în Portul Constanţa.

Dacă anul trecut am avut 54.000 de turişti, anul acesta, la prima estimare, avem aproximativ 65.000 de turişti. În mod cert vom avea o creştere constantă, ca şi în ultimii ani”, a declarat Teodor Patrichi, director Terminalul de Pasageri.

Nava Artania face croaziere de aproape 30 de ani. Vasul a fost inaugurat de prinţesa Diana în anul 1986 şi este deservit de 571 de angajaţi, dintre care zece sunt români.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri