Pregătirile pentru sezonul de schi au intrat în linie dreaptă

Data publicării:
0812 20pregatire 20partii-37511

În Azuga se fac ultimele pregătiri pentru deschiderea sezonului de schi. După ninsorile din zilele trecute, monitorii au pornit tunurile de zăpadă artificială şi au verificat traseele, înainte ca turiştii să invadeze pârtiile.

Stratul de zăpadă măsoară 20 de centimetri. Prima va fi deaschisă pârtia pentru începători, unde patru tunuri de zăpadă au lucrat acolo non-stop timp de două zile.

Turiştii trebuie să aibă doar bună dispoziţie şi chef de distracţie. Centrele de închiriat echipament sunt pregătite cu schiuri nou-nouţe.

Zăpada este vestea pe care o aşteptau şi proprietarii de pensiuni, care se gândesc deja la profit. Deja jumătate din camere sunt ocupate, cu precădere de familii cu copii.

Stratul de zapada pe pârtia de la Cavnic măsoară deja 30 de centimetri. „De marţi am început producerea zăpezii artificiale. Am început cu trei tunuri, le-am suplimentat la opt, acum lucrăm cu cinci şi sperăm ca mâine (sâmbătă – n.r.) să putem să finalizăm şi traseul teleschiului”, Oana Poenar, administrator pârtie.

Un abonament cu 30 de urcări costă 70 de lei. Cei care nu ştiu să schieze pot lua lecţii private, contra sumei de 60 de lei pe oră. Iar grupurile de copii beneficiază şi de reduceri: o lecţie de 90 de minute costă 45 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri