Salina Turda, recomandată de turiştii americani

Data publicării:
turda salina - lp

Prima dată se face o oprire la balconul Minei Mariei Terezia, la 90 de metri deasupra minei la baza căreia se află lacul, și apoi ultima oprire împreună cu ghidul se face la balconul Minei Rudolf. Acesta este traseul pe care sunt îndrumaţi turiștii care ajung în cea mai mare salină din Transilvania. După ce au fost la Turda, câţiva turiști din Statele Unite au denumit salina "un loc fantastic desprins din povești".

Anul trecut, peste jumătate de milion de oameni au coborât cele 13 etaje ale salinei, până la 112 metri adâncime.

Prima senzație de frică. Prima senzație. Nu am mai coborât undeva atât de jos,” spune un turist.

Uau. E foarte interesant. Am citit mult despre ea pe internet, dar e altceva când ajungi la fața locului și rămâi puțin mai mult impresionat,” adaugă un alt turist.

Ne-au trecut pragul peste 548.000 de vizitatori. A însemnat față de anul 2014 o creștere de 15% a numărului de vizitatori. Vorbim practic de 70.000 de vizitatori în plus. Undeva între 30 și 35% sunt turiști străini,” spune Simona Baciu, director Salina Turda.

Reporterii Digi24 au filmat în premieră galeria închisă în 1939 şi care va intra anul acesta în circuitul turistic al salinei.

Este exact așa cum au lăsat-o minerii. Coborând 20 de metri pe treptele acestea, aproximativ 30 de trepte până în preabatajul minei, se poate observa o cascadă spectaculoasă care s-a creat de-a lungul timpului în, să spunem, 100 de ani,” explică Tudor Bodea, ghid turistic Salina Turda.

Salina Turda este prima, şi deocamdată singura, din România care va intra, anul acesta, într-un circuit turistic al celor mai importante saline din Europa, alături de alte mine de sare aflate în patrimoniul UNESCO.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri