Secretul lui Laurențiu Reghecampf: Creez conflicte în vestiar și le pun jucătorilor filme motivaționale

Data publicării:
reghecamf-57482

În vestiarul clubului din Ghencea antrenorul roș-albaștrilor și-a dezvăluit secretele-disciplină, filmele motivaționale, stare de conflict în vestiar. Reghe, cum este alintat de apropiaţi, a povestit pentru „Ca-n filme” că nu-şi pregăteşte niciodată speech-ul pe care îl ţine echipei, înaintea meciurilor.

„În primul rând văd atmosfera grupului, văd jucătorii cum sunt conectaţi la ceea ce le arătăm noi. De foarte multe ori, înainte de o şedinţă, am încercat să creez un conflict, am încercat să mă iau de un jucător ca să îi fac pe toţi să fie atenţi. Trebuie să ştii cum să expui aceste momente, să ştii cum să le spui jucătorilor, nu cred că poţi să pregăteşti aceste lucruri şi doar să le citeşti de pe o foaie”, susține antrenorul Stelei.

Laurențiu Reghecampf a reușit să schimbe mentalitatea jucătorilor săi cu ajutorul filmelor motivaționale. Sarah Boyle a fost arma lui secretă într-un meci greu din Europa.

La început nu înţelegeau ei foarte bine ceea ce încercăm să le transmitem. La meciul cu Molde am încercat să găsim un filmuleţ unde trebuia să îi facem pe jucători să înţeleagă că meciul de la Molde nu va fi la fel ca cel de la Bucureşti. Am găsit un filmuleţ cu Sarah Boyle, o doamnă în vârstă, 47 de ani, care participa la British Got Talent. O femeie foarte simplă, o femeie, să spunem, urâtă, care a ridicat o sală în picioare după ce au fluierat-o. Jucătorii noştri trebuiau să înţeleagă că nu trebuie să trateze adversarul de sus. Cred că la momentul acela am reuşit să îi facem să înţeleagă. Prima dată au râs, în momentul în care au văzut filmuleţul până la capăt şi-au dat seama ce am vrut să le transmitem”, povestește antrenorul.

La meciul cu Ajax filmul motivațional l-a făcut până și pe antrenorul Stelei București să plângă.

„Le-am pus un filmuleţ iar jucătorii au fost foarte emoţionaţi. Mulţi dintre ei au plâns, bine, nu vă ascund faptul că şi mie mi-a venit să plâng chiar dacă văzusem acest film de 3-4 ori. Eu cred că am reuşit să le arătăm şi să-i îndreptăm pe jucători pe drumul cel mai bun, cred că e foarte important pentru echipă să facă aceste lucruri. Dar trebuie să crezi foarte mult în aceste filmuleţe”, mai spune Reghecampf.

Un invitat cu mentalitate de învingător, Laurențiu Reghecampf vorbește duminică, de la 16.20, despre filmele motivaționale la „Ca-n filme”, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri