Video Suma colosală cu care a fost vândut Fordul Mustang folosit de Steve McQueen în una din cele mai celebre urmăriri din istoria filmului

Data actualizării: Data publicării:
Ford Mustang GT Steve McQueen
Foto: Captură Youtube/Movieclips

Fordul Mustang GT, model 1968, de culoare verde închis, folosit de Steve McQueen în filmul „Bullitt” a devenit cea mai valoroasă mașină Ford din istorie, după ce a fost vândută la o licitație în SUA contra sumei de 3,7 milioane de dolari, informează CNN. Filmul conține una dintre cele mai cunoscute scene de urmăriri cu mașini din cinematografie.

Fostul proprietar al mașinii s-a declarat mulțumit de prețul obținut.

„Nu are nimic de-a face cu banii”, a spus acesta, al cărui tată cumpărase mașina respectivă, în 1974, contra sumei de 3.500 de dolari. „Totul a ținut de doborârea recordului și exact asta am reușit să facem”.

Identitatea cumpărătoului nu a fost dezvăluită.

Filmul „Bullitt” conține o secvență de urmăriri cu mașinile care a devenit „iconică” și de referință în istoria cinematografiei, fiind considerată prima urmărire „modernă” cu mașini. În această scenă, personajul principal, interpretat de Steve McQueen, se află la volanul respectivul Ford Mustang GT.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În anumite momente ale urmăririi, mașinile au atins viteze de peste 180 kilometri pe oră, pe străzile în pantă din San Francisco. Au fost necesare trei săptămâni pentru filmarea respectivei scene.

În mod normal, un Ford Mustang GT din 1968, cu motor V8 ar putea să valoreze până la 70.000 de dolari, dacă este stare bună.

Dar filmul „Bullitt” (tradus în România cu titlul „Locotenentul Bullitt”) nu este un film oarecare și Steve McQueen nu este un actor oarecare. Steve McQueen este una dintre marile vedete ale cinematografiei, a cărei pasiune pentru mașini și sporturile cu motor (binecunoscută de către colecționari)  face să crească cu mult valoarea unei mașini, mai ales dacă aceasta a avut, la un moment dat, vreo legătură cu el.

Astfel, la o licitație desfășurată în 2015, o motocicletă care a aparținut actorului american a fost vândută cu 775.000 de dolari.

Editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri