TURIST ACASĂ. Palatul Ruginoasa, călătorie în istorie

Data publicării:
ruginoasa

La doar 60 de kilometri de Iaşi, în apropiere de Târgu Frumos, se află fosta reședință a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Palatul de la Ruginoasa. Palatul a fost redeschis anul acesta, după îndelungi procese de restaurare. Încăperile înfăţişează ambianţa caracteristică secolului al XIX-lea, redată de obiectele păstrate din acea perioadă și care au aparținut familiei Cuza.

Ca un element de noutate este faptul că turiștii pot fi surprinși de holograma care-l înfățișează pe Alexandru Ioan Cuza. La parter și la etaj se regăsesc dormitoarele, saloanele de primire, camerele de oaspeți sau biroul de lucru al domnitorului, toate mobilate în stil neogotic sau baroc. Iar dacă îi treceți pragul, puteți să aflați și captivantele poveşti de dragoste la care palatul a fost martor și totodată de ce a fost blestemat acest loc, în urmă cu câteva secole.

Ca să ajungeţi la Ruginoasa trebuie să mergeţi pe DN28A Iaşi - Paşcani, la 60 de kilometri de municipiul Iaşi. Palatul poate fi vizitat atât individual, cât și în grupuri organizate, iar prețul unui bilet este 12 lei pentru adulți, 6 lei pentru pensionari și 3 lei pentru elevi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri