Vacanţa de 1 Mai ia litoralul prin surprindere. Plajele ar putea rămâne neamenajate

Data publicării:
scoici plaja mare digi24

Timpul se scurge cu repeziciune către deschiderea sezonului estival, iar plajele din Constanţa ar putea rămâne neamenajate. Ofertele agenţilor economici pentru închirierea sectoarelor de plajă au fost deschise abia joi, aşa că nu rămâne mult timp pentru cosmetizarea lor înainte de vacanţa de 1 Mai.


Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral scoate la licitaţie 30% din suprafaţa de plajă turistică a litoralului românesc, adică circa 425.000 de metri pătraţi. Comisia a deschis plicurile cu oferte şi, timp de cinci zile, atribuie sectoarele de plajă în funcţie de punctajul obţinut de fiecare agent economic. Întâietate au cei care deţin hoteluri, restaurante, terase sau spaţii rezidenţiale.

De teamă că îi va prinde 1 Mai nepregătiţi, operatorii de plaje au început deja curăţenia, înainte de a primi deciziile oficiale. Agenţii economici sunt obligaţi ca până la deschiderea sezonului să le amenajeze astfel încât să le ofere turiştilor un minim de confort, incluzând şezlonguri, umbrele, toalete şi beach-baruri.

În acest an, operatorii de turism au depus 144 de oferte, cu mult sub jumătate faţă de anul trecut. Preţul porneşte de la 2,35 de lei pentru un metru pătrat şi poate ajunge la 11,35 de lei.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri