VIDEO. Un fost polițist, cel mai mare fan Hello Kitty. A intrat în Cartea Recordurilor

Data publicării:
Foto: Yoko Akiyoshi / AFP - Getty Images
Foto: Yoko Akiyoshi / AFP - Getty Images

Un fost polițist japonez, actual pensionar, în vârstă de 67 de ani, Masao Gunji, ocupă un loc aparte în Cartea Recordurilor. Gunji deține cea mai mare colecție de Hello Kitty, 5.169 de articole.

hello
Foto: Yoko Akiyoshi / AFP - Getty Images

Casa vopsită în roz diafan a lui Gunji, situată în orașul Yotsukaido, este un veritabil templu închinat personajului ficțional pop-culture Hello Kitty, produs de compania Sandrio după schițele lui Yuko Yamaguchi.

Precedentul record fusese trecut tot în contul unui japonez, Asako Kanda, cu o colecție de 4.519 produse Hello Kitty.

Colecția lui Masao Gunji, strânsă în peste trei decenii și însumându-se la o cheltuială totală de circa 267.000 de dolari, include păpuși de pluș, cutii bento, prosoape, statuete de toate dimensiunile, papuci etc.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Bătrânul nu locuiește însă în imobilul roz, ci îl folosește pe post de depozit, potrivit AFP.

„Motivul pentru care îmi place Hello Kitty este datorită expresiei ei. De exemplu, când sunt trist, și ea arată un pic tristă, iar când sunt fericit, și ea este fericită”, spune Masao, citat de NBC.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri