Care sunt cele mai așteptate filme ale anului 2024

Data publicării:
scena din dune
2024 se anunță a fi un an plin de blockbustere. Iar cel mai mare este de departe continuarea Dune. Foto: Profimedia

2024 se anunță a fi un an plin de blockbustere. Iar cel mai mare este de departe continuarea Dune, adaptarea romanului scris de Frank Herbert în 1965. Este a doua oară când un regizor a reușit să transforme epica sagă într-un lungmetraj, după dezamăgirea reprezentantă de pelicula lui David Lynch din 1984. Filmul lui Dennis Villeneuve însă a depășit toate așteptările după lansarea din 2021, iar acum, trei ani mai târziu, ne pregătim pentru partea a doua.

O altă continuare a unei francize de succes: Furiosa, parte a universului Mad Max creat de George Miller în 1979, prin rolul care l-a catapultat pe Mel Gibson la nivel de superstar. Furiosa este un prequel care spune povestea de origine a personajului interpretat de Charlize Theron în Fury Road, blockbuster apărut în 2015. Aproape un deceniu mai târziu, Anya Taylor-Joy, cunoscută în special datorită rolului din The Queen's Gambit, îl înfruntă pe Chris Hemsworth, care îl interpretează pe Warlord Dementus.

Pare că 2024 este anul francizelor, iar acest lucru este valabil și în privința următorului film - Ghostbusters, Imperiul Înghețat. Este al patrulea film al seriei originale, făcute celebră de Bill Murray în 1984, iar acesta își reia aici rolul, alături de Finn Wolfhard, cunoscut pentru seria Stranger Things.

Nu o continuare, ci o reinterpretare, dar și în cazul următorului film producătorii se bazează pe puterea francizei: vorbim despre celebrul motan Garfield, personaj creat în anii '70 în Statele Unite, și care de atunci a dat o nouă viață unei replici cu care cei mai mulți dintre noi empatizăm săptămână de săptămână: Urăsc ziua de luni.

Încheiem lista cel mai recent episod din seria Kung Fu Panda. Da, este vorba tot despre o franciză, ajunsă acum la a patra parte. Jack Black își împrumută din nou vocea uriașului luptător panda, alături de Angelina Jolie și Jackie Chan.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri